CHP'nin tabancalı vekili istifa etti

CHP Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz partisinden istifa etme kararı aldı. Tüysüz'ün CHP'den istifasıyla TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu: KEMAL DOĞAN'ın haberi.

CHP'nin tabancalı vekili istifa etti
CHP'nin tabancalı vekili istifa etti
GİRİŞ 16.03.2005 10:02 GÜNCELLEME 16.03.2005 10:02

CHP'nin olaylı kurultayında Divan Başkanı, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem'i yumrukladığı ve kurultay salonuna silahla geldiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkedilen Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, CHP'den istifa etti.

Tüysüz, istifasına ilişkin olarak, 'Yönetim anlayışını beğenmiyordum. İstifa kararı aldım' dedi.

Tüysüz, kurultay sürecinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü desteklemiş, Sarıgül'ün, Mersin mitingine katıldığı için hakkında kınama kararı verilmişti.

Sarıgül ve Tüysüz'ün ihracı istenmişti

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz'ün kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevketmişti.

CHP'nin 13'üncü Olağünüstü Kurultayı'nda Divan Başkanı Şinasi Öktem ile tartışan ve silah taşıdığı ileri sürülen Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz'ün partiden ihracı ile ilgili bir önerge verilmişti.

PM'de yapılan oylama sonucunda, Tüysüz'ün kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevkine karar verilmişti.

Sarıgül'e söz vermeyince, yumruk yedi

20 ocakta yapılan ve Baykal-Sarıgül taraftarlarının kavgalarına sahne olan CHP Olağanüstü Kurultayı'nda, Turan Tüysüz de Divan Başkanı Şinasi Öktem'e attığı yumrukla gündeme gelmişti.

Öktem, Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasında sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen Mustafa Sarıgül'ün talebini reddedince, Sarıgül destekçisi bazı milletvekilleri tribünden inerek Öktem'in yanına çıkmış, bu sırada meydana gelen tartışma sırasında Şanlıurfa milletvekili Tüysüz, Divan Başkanı'na yumruk atmıştı.

Tüysüz'ün CHP'den istifasıyla TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AKP: 361
CHP: 168
DYP: 6
HYP: 1
Bağımsız: 13
Boş: 1

Turan Tüysüz kimdir?

1970 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğan Turan Tüysüz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu. İngilizce bilen Tüysüz, bekâr.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
CHP'li Mustafa Bozbey'in 'akraba' atamalarında yeni perde! İlk vukuatı değilmiş!