James Rodriguez kimdir?

Yeni yönetimin belli olduğu Galatasaray'da yeni sezonun kadro planlamasına geçildi. Başkan Dursun Özbek, iddialı bir kadro kurabilmek için kolları sıvadı. Bu doğrultuda, James Rodriguez gündeme alındı. Real Madrid, Bayern Münih ve Everton gibi köklü kulüplerde forma giyen Rodriguez, son olarak Katar Ligi takımlarından Al Rayyan'da forma giyiyordu. Peki, James Rodriguez kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Kolombiyalı yıldızın kariyeri ve istatistikleri...

James Rodriguez kimdir?
James Rodriguez kimdir?
GİRİŞ 19.06.2022 20:32 GÜNCELLEME 19.06.2022 20:32

Katar Ligi'ne transferinden sonra gündemdeki yerini kaybeden James Rodriguez, yeniden Avrupa'ya dönmek için menajerine talimat verdi. Kolombiyalı yıldızın Al Rayyan'daki kontratı 2024 yılına kadar devam ederken, bonservis ücreti karşılığında transfer olması bekleniyor. Bu doğrultuda Galatasaray'da Rodriguez için devreye girdi. Taraflar arasında ilk temas olumlu yönde seyrederken, Kolombiyalı futbolcunun da Galatasaray'a sıcak baktığı söyleniyor. Peki, James Rodriguez kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, dünyaca ünlü futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

JAMES RODRİGUEZ'İN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla James David Rodriguez Rubio, 12 Temmuz 1991'de Kolombiya'nın Cucuta kentinde dünyaya geldi. Aynı zamanda İspanya pasaportu da bulunan Rodriguez, Katar Ligi takımlarından Al Rayyan SC'de forma giyiyor. Orjini on numara olan futbolcu, sağ kanat ve sol kanatta da performans gösterebiliyor. James Rodriguez, 30 yaşındadır.

RODRİGUEZ'İN KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

James Rodriguez çok küçük yaşlarda futbolla tanıştı. Futbolla tanışmasında babasının da etkisi büyüktü. Babası Wilson James Rodriguez, Kolombiya'nın Cucuta kentinde profesyonel olarak futbol oynuyordu. Annesi de ev hanımıydı. Fakat babasından ötürü futbolla haşır neşirdi. James'in kariyer gelişiminde de annesi Pilar'ın etkisi büyüktü.

James Rodriguez'in çocukluğu

James'in kariyerindeki bir diğer dönüm noktası da babası ile annesinin ayrılığıydı. Pilar, küçük James'i alarak memleketi Ibague kasabasına taşındı. Futbola da burada başladı. Annesinin yönlendirmeleriyle Envigado Futbol Kulübü'nde yeşil sahaya çıktı.

ANNESİ MENAJERLİĞİNİ YAPTI

Küçük yaşta olmasına karşın Atletico Nacional ve Independiente Medellin onu isteyen takımlar arasındaydı. Fakat annesi, daha fazla forma şansı bulmasını istemesi sebebiyle Envigado'yu tercih etti. Pilar bir nevi James'in menajeriydi.

Envigado'da futbola dair temel eğitimini alan James Rodriguez, 2001-2005 yılları arasında Academia Tolimense altyapısında forma giydi. 2004'teki bir turnuvada "En İyi Oyuncu" unvanını aldı.

Turnuvada kornerden bir de gol atan futbolcu, dikkatleri üzerine çekti. 4 yıllık sürecin akabinde yeniden Envigado'ya döndü. 1 yıl kadar altyapıda kalıp 1 Ocak 2007'de A Takıma çıktı. 16 yaşında A Takım'a çıkan James, Faustino Asprilla ve Freddy Rincon gibi yıldızları izleyerek büyümüştü.

İDOLÜ VALDERRAMA!

Fakat onun idolü, Kolombiya tarihinin en iyi futbolcuları arasında gösterilen Carlos Valderrama'ydı. James, bir seferinde Kolombiya efsanesi için şu şekilde konuşmuştu: "Valderrama döneminin en iyi oyuncusuydu. Onun hayranıydım. Bir seferinde tanışma fırsatı da buldum. Harika bir insandı. Ortada pozisyon yokken bir anda gol fırsatı oluşturabilecek kadar zeki biriydi. Tam anlamıyla on numaraydı.

Carlos Valderrama

YOKSULLUK İÇİNDEKİ ARJANTİN YILLARI

James, 1 Ocak 2008'de Arjantin'in köklü kulüplerinden Banfield'a transfer oldu. Banfield, 17 yaşındaki yıldız adayı için Envigado'ya 280 bin Euro ödeme yapmıştı. İlk olarak Banfield II'de oynayan Kolombiyalı, bir yıl içinde A Takıma yükseldi. Fakat parasızdı.

Ailesiyle en uzun görüşmesi bir dakikaydı. Kolombiyalı yıldız o günler için: "O dönemde param yoktu. Ailemle en fazla bir dakika konuşabiliyordum. Çünkü param yetmiyordu" demişti. Güney Amerika'nın prestijli turnuvası Copa Libertadores'te forma şansı bulan Rodriguez, ilk sezonunda 5 gol birden attı.

PORTO'DAN DEV YATIRIM

Rodriguez'in turnuvadaki 5 golü Avrupa'daki futbolcu avcısı Porto'nun radarına takılmıştı. Dünyanın dört bir yanında oyuncu takip eden Porto, Temmuz 2010'da Banfield'a 7 milyon 350 bin Euro ödeme yaptı. Fakat bu transfer, sadece üç yıl içerisinde misliyle Porto'ya dönecekti. 2010'da Rodriguez'in bonservisine 7 milyon 350 bin Euro ödeme yapan ekip, 3 yıl içinde oyuncunun Monaco'ya satışından 45 milyon Euro kazandı.

MONACO ve MADRİD

Fransa Ligue 1'in köklü kulübü Monaco, yeni sahibiyle beraber hiç de azımsanmayacak ölçütte bir yatırım almıştı. Rus sermayesine geçen ekip, art arda büyük transferler yapıyordu. James de bu transferler arasındaydı. Temmuz 2013'te Monaco'ya gelen Kolombiyalı, Fransa'da sadece bir sezon durdu. Ancak bir sezonda 38 maça çıkarken 10 gol atıp 14 asist yaptı. Üstelik koca sezonu sadece bir sarı kartla kapattı. Hiç kırmızı kart görmedi.

James Rodriguez, Kolombiya Milli Takımı

James Rodriguez'in bu istikrarı Real Madrid'in dikkatini çekti. Monaco'ya transferinden sadece bir yıl sonra bu kez Madrid, 75 milyon Euro ödeme yaparak Rodriguez'i renklerine bağladı. Sonraki 6 yıl boyunca Real'in bonservisli futbolcusu oldu. Fakat 2017-19 yıllarında 2 sezonu 13 milyon Euro'dan Bayern Münih'e kiralandı. Madrid'e dönüşte rotasyona giremeyince 2020'de bedelsiz olarak Everton'a geçti.

EVERTON'DA YENİDEN DOĞDU

Eylül 2020'de Everton'la kontrat yapan James Rodriguez, İngiltere'de küllerinden doğdu. Ciddi derecede kondisyon eksiği bulunmasına karşın ilk kez geldiği Ada ülkesinde 27 maça çıktı. 6 gol, 9 asistlik resitaliyle eski günlerini hatırlattı. Sezon sonu herkes James'in daha da ön plana çıkmasını bekliyordu. Fakat o beklenmedik bir kararla Ortadoğu'nun yolunu tuttu.

James Rodriguez, Everton

Katar Ligi ekiplerinden Al Rayyan SC, bedelsiz olarak gelen James için Everton'a 8 milyon Euro ödeme yaptı. Futbolcu da kontratına "PSG" maddesini ekleyerek transferi onayladı. İddiaya göre, PSG'den teklif gelmesi halinde James'in serbest kalacağı yazıyordu. Fakat yıldızlar geçidinden oluşan PSG, James Rodriguez'e teklif yapmadı.

James Rodriguez'in Al Rayyan'a transferi

Ortadoğu'da hızla değer kaybeden Kolombiyalı, ilk yılında 14 maçta forma giydi. 5 gol 7 asistle oynamasına karşın sezonun büyük bölümünde kadroya dahil edilmedi. Avrupa'ya dönmeye hazırlanan futbolcu için Galatasaray'ın da devrede olduğu öne sürülüyor.

Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez, kariyeri boyunca 428 resmi maça çıkarken 115 gol atıp 142 asist yaptı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz