Türk mühendislerden müthiş buluş

Teknolojik aletlerin etrafa yaydığı radyasyondan korunmak onların buluşu sayesinde artık mümkün.

Türk mühendislerden müthiş buluş
Türk mühendislerden müthiş buluş
GİRİŞ 26.09.2013 19:53 GÜNCELLEME 26.09.2013 20:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Elmadağ'da boya üretimi yapan yerli bir firmanın Ar-Ge ekibi, üç yıla yakın bir zamandır üzerinde çalıştıkları boyayla elektromanyetik radyasyonu engellemeyi başardı.

Türk kimyacıların geliştirdiği boya sayesinde elektromanyetik radyasyon yüze 99 oranında engellenebiliyor.

Geliştirilen boya, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Fizik Mühendisleri Odası tarafından onaylandı.

Astar boya şeklinde duvara uygulanan boyanın üzerine normal boya yapılıyor.

Boyanın çocuk odalarında, hastane ve okullar dahil tüm yaşam alanlarında kullanımının elektromanyetik radyosyona engelleyeceği belirtiliyor.

Dünyada bu boyanın bir benzeri daha var fakat içeriğinde ağır kurşun olduğu için tercih edilmiyor.

Kurşun maddesi insan sağlığı için tehlike oluşturmakta yerli üretim boyada ise sağlık açısından her hangi bir sakınca bulunmuyor.

Geliştirilen boyanın uygulandığı odada ölçülen elektromanyetik radyasyon değeriyle boya uygulanmamış odadaki radyasyon değerleri arasında yüzde 99'luk fark görülüyor.

Yakın zamanda piyasaya sürülecek olan elektromanyetik radyasyonu kalkanlayan boyanın yalnızca Türkiye de değil dünyada ilgi görmesi bekleniyor.

YORUMLAR 7
  • şenol c 10 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. icat çok güzel dünyadada bi örneği daha yok anlatılana göre geriye tek bişey kaldı bu icat dünyaya pazarlamak hatta markalaşarak çok büyük paralar kazanabilirler hem ülke kazanır hem şahıs
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    erke dönergeci :). bir ara bir grup profesör termodinamiğin birinci kuralına aykırı erke dönergeçi saçmalığını öne sürmüştü. sonra onun bir makina değil darbeciler olduğu iddia edildi. radyasyon maddenin yapıtaşının parçalanası ile açığa çıkan devasa enerjidir. boya ile durdurulamaz. bu iddialara dikkat edin. devletin kandırılmasını istemiyoruz. yakıt tasarruflu motor yaptım deyip destek alan vatandaş da çıkarsın ortaya motorunu görelim
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    bana saçma geldi. bir ara yakıt tasarruflu motor projesi vardı. mobilet motorunun resmiyle reklam yapıyordu :) radyasyon 3 çeşittir. alfa beta gamma. alfayı durdurmak için duvarı kağır kaplamak yeter. beta özel kıyafetlerle durdurulabiliyor. gammayı ise durduracajk bir materyal olsaydı süper novalar o kadar gezegeni dümdüz edemezdi.
    Cevapla
  • Oğuz Güven 10 yıl önce Şikayet Et
    YENİ DEĞİL. Ceviz Kabuğu programında bu şekilde bir boyayı askeriyenin isteği üzerine ürteten bir profesör hanım vardı. Programı izlediğim zamanı tam hatırlayamıyorum ama 5 yıldan az zaman olmadı. Hatta daha sonra askeriye üretilen ürünü almaktan vaz geçmiş, konuğun iddası bu yöndeydi. Yanlış anımsamıyorsam %90 küsürlerde bir korumadan bahsetmişti hanımefendi.
    Cevapla
  • Hasan Derz 10 yıl önce Şikayet Et
    Telefon. Tahminimce bu boya ile boyanan odalarda cep telefonları çekmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...