Saniyede 4.5 km hızla giden silah test edildi

Rusya elektromanyetik ateşleme mekanizması sayesinde her türlü zırhı delebilecek hıza ulaşabilen yeni bir silahı başarıyla test etti.

GİRİŞ 25.01.2017 18:40 GÜNCELLEME 26.01.2017 10:16
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya elektromanyetik ateşleme mekanizması sayesinde her türlü zırhı delebilecek hıza ulaşabilen yeni bir silahı başarıyla test etti. Rusya'nın test ettiği silahta mermi çıkış hızı saniyede 4.5 kilometre.

TEST BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Rusya'nın başkenti Moskova yakınındaki Shatura Enstitüsü'nün yüksek basınç araştırma birimi mühendisleri, patlayıcı ve itici mekanizmalar yerine elektromanyetik güç birikimiyle ateşleme yapan yeni bir silahın testini tamamladıklarını açıkladı.



Yeni teknoloji silah, namlusunun içinde her iki tarafında elektromanyetik güç üreticileri olan bir kızakla ateşleme yapıyor.

Uzmanlar test ettikleri silahtan çıkan merminin saniyede 3 kilometre hıza ulaştığını belirtirken, yayınladıkları videoda silahtan ateşlenen 15 gramlık plastik silindirin santimetrelerce kalınlıktaki alüminyum plakayı deldiği görülüyor.



NORMALİ ORTALAMA 1500 METRE

Normalde konvansiyonel silahlarda mermi çıkış hızı, merminin kalibresine, silahın namlu çapına ve içindeki yiv setlerine bağlı olarak saniyede 330 metre ile bin 800 metre arasında değişiyor.

YORUMLAR 37
  • Başka Türkiye Yok! 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz maneviyatı yüksek Türk Milleti olarak bilime, teknolojiye, sanayiye çok daha önem vermeliyiz. Böyle buluşlara biz de imza atmalıyız ki dosta güven, düşmana korku verebilelim. Yoksa halimiz harap olur.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde vardı bu projeden bizimde acele etmemiz lazım
    Cevapla
  • sessiz prof 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bizim üniversitelerde yapabilir.Tabii para hırsı ile araştırma yerine öğrencileri ezen proflar olmasa.Her üniversite mühendislik bölümü arge kurup üretim yapmalıdır.Aksi halde o bölüm görevlileri açığa alınmalı veya ücreti düşürülmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizene Rus un silahından
    Cevapla
  • mehmet efendi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün savaş için kapına Ruslar dayanırsa o zaman da bize ne dersin.
    Cevapla
  • Hakan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayirlisi ilk vuracagin ulke amerika olsun sira bize gelene kadar önlemimizi alalim bizde delinmeyen zirh ve o silahin yonunu degistirecek buluslar yapalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt