Apple önümüzdeki ay M1X işlemcili MacBook Pro modellerini tanıtacak

Apple’ın yeni nesil işlemci teknolojisiyle ilgili yeni planları Bloomberg tarafından yayınlandı. Apple’ın önümüzdeki ay tanıtması beklenen MacBook Pro modellerinde M1X işlemcisinin kullanılacağı iddia edildi.

Apple önümüzdeki ay M1X işlemcili MacBook Pro modellerini tanıtacak
Apple önümüzdeki ay M1X işlemcili MacBook Pro modellerini tanıtacak
GİRİŞ 02.08.2021 13:52 GÜNCELLEME 02.08.2021 13:52

Apple’ın geçtiğimiz yıl Kasım ayında tanıttığı ve gücünü M1 işlemciden alan Macbook Pro, Macbook Air ve Mac Mini modelleri performansıyla dikkatleri çekmişti. Apple Silicon adı altında M1 işlemcisine geçiş yapan Apple, önümüzdeki iki yıl içinde Intel işlemcileri kullanmayı bırakacağını açıklamıştı.

Bloomberg tarafından Apple’ın Apple Silicon planları hakkında yeni bir rapor yayınlandı. Apple’ın 12 aylık yol haritası detayları paylaşıldı.

Apple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdıApple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı

Elon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil olduElon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil oldu

iPhone 13 serisi için kötü haberiPhone 13 serisi için kötü haber

MACBOOK PRO M1X İŞLEMCİYLE GELİYOR

2022 yılının Kasım ayında dolacak olan 2 yıllık geçiş sürecinin ucu ucuna tamamlanacağını paylaşan Bloomberg yazarı Mark Gurman, önümüzdeki aylarda "M1X" işlemcisine sahip olan yeni MacBook Pro modellerinin karşımıza çıkacağını da paylaştı.

Yeni MacBook Pro modellerinin ardından ise yeni işlemcisi ile Mac mini modeli tanıtılacak. Bu modelin 2022 yılında tanıtılması bekleniyor. Raporda yer alan bilgilere göre iMac modellerinin Apple Silicon işlemci geçişini önümüzdeki yılın sonunda tamamlaması bekleniyor.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, 2022 yılında yeni tasarıma ve MagSafe desteğine sahip olması beklenen yeni MacBook Air modellerini de tanıtacak. Hatırlatmak gerekirse Apple'ın M2 işlemcisini 2022 yılının ilk yarısında yeni MacBook Air ile karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Apple Silicon ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: WEBRAZZİ, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor