Elon Musk Ukrayna'ya bir tane daha Starlink çanağı gönderdi

Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX firması, Ukrayna'ya bir tane daha Starlink çanağı gönderdi. Bu sayede altyapısı zarar gören Ukrayna ordusu yüksek hızlı internete düşük gecikme ile sahip olabilecek.

Elon Musk Ukrayna'ya bir tane daha Starlink çanağı gönderdi
Elon Musk Ukrayna'ya bir tane daha Starlink çanağı gönderdi
GİRİŞ 12.06.2022 17:39 GÜNCELLEME 12.06.2022 17:40

Rusya'nın işgal girişimine karşı Ukrayna'ya destek büyüyor. Elon Musk, Ukrayna'ya bir Starlink çanağı daha gönderdi. Çanaklar Starlink uyduları aracılığıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet sunacak. Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada "Elon Musk, yalnızca Mars görevi için hazırlıklar üzerinde çalışmayı değil, aynı zamanda özel görevleri için ihtiyaç duyulan Starlink’leri ülkemize aktarmayı da başarıyor” denildi ve Elon Musk'a teşekkür edildi.

Elon Musk ayrıca Mart ayında, Ukrayna'ya Starlink çanağı göndermişti. Gönderilen çanakların zarar gören Ukrayna altyapısına büyük katkı sunacağı öngörülüyor.

Zelenskiy hükümeti tarafından hem ordu hem de siviller için internet erişiminin savaşta kritik öneme sahip olduğunu her defasında dile getiriliyor. Özellikle Rusya saldırılarının ham görüntüleri ve çatışmaların doğrudan vatandaşlar tarafından tüm dünya ile hızlıca paylaşılması, uluslararası arenada Ukrayna'nın elini güçlendiriyor. Ayrıca ordu, hızlı internet ile istihbarat paylaşımını güvenli bir şekilde yapabiliyor. Dolayısıyla Musk'un bu yardımının savaşın yönünü değiştirecek nitelikte olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı