Instagram yakındaki popüler yerleri gösteren yeni bir özelliği Türkiye'de kullanıma sundu

Instagram'da Türkiye'deki kullanıcılara da sunulan bir özellik yayınlandı. “Yakındaki popüler yerleri keşfet” adını taşıyan yeni özellik ile yakın çevredeki popüler mekanlara kolayca ulaşılabiliyor.

Instagram yakındaki popüler yerleri gösteren yeni bir özelliği Türkiye'de kullanıma sundu
Instagram yakındaki popüler yerleri gösteren yeni bir özelliği Türkiye'de kullanıma sundu
GİRİŞ 20.07.2022 11:14 GÜNCELLEME 20.07.2022 11:57

Instagram tarafından sessiz sedasız yeni bir güncelleme yayınlandı. Yeni güncellemenin ardından “Yakındaki popüler yerleri keşfet” özelliğinin uygulamaya eklendiği fark edildi. Aslında bu özellik birkaç ülkede test ediliyordu. Bugün itibariyle Türkiye'deki kullanıcıların da kullanımına sunuldu.

“Yakındaki popüler yerleri keşfet” özelliğini Instagram “Her bir konumda paylaşılan hikayeleri ve gönderileri görmek için haritaya göz at”  şeklinde açıklıyor. Ancak yeni güncellemenin ardından arama ya da etiketler üzerinden artık yakındaki önemli konumların yanında mekanlar da gösteriliyor.

Arama yapıldıktan sonra karşınıza çıkan harita açıldığı zaman en üstte yer alan “bu bölgede ara” menüsü üzerinden, seçilen konumdaki restoranlar, kafeler, gezilecek yerler, oteller, parklar ve bahçelere kolayca ulaşılabiliyor. Harita üzerinde çıkan mekanlarda paylaşılan herkese açık fotoğraf ve videolar ile de mekan ile ilgili daha detaylı fikir edinmek mümkün oluyor. 

INSTAGRAM'DA MESAJLAR ÜZERİNDEN DOĞRUDAN ALIŞVERİŞ YAPILABİLİYOR

Kullanıcılar, artık Instagram'da bir işletmeye mesaj gönderdikten sonra sohbetten ayrılmadan bir ürünle ilgili soru sorabiliyor, ürün detaylarını öğrenebiliyor ve ilgili ürünü 'Meta Pay'i kullanarak sohbetten satın alabiliyor. Bu sayede, işletmenin internet sitesini ziyaret etmek veya alışveriş gönderisine ilerlemek zorunda kalmadan bir ürün satın alınabiliyor ve kişiselleştirilebiliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk