Ay ışığıyla aydınlanan Dünya uzaydan nasıl görünüyor? ISS'den fotoğraf geldi

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, geçtiğimiz günlerde ISS'den çektiği bir Dünya görüntüsünü Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşılan görüntü merak edilen soruya cevap veriyordu.

Ay ışığıyla aydınlanan Dünya uzaydan nasıl görünüyor? ISS'den fotoğraf geldi
Ay ışığıyla aydınlanan Dünya uzaydan nasıl görünüyor? ISS'den fotoğraf geldi
GİRİŞ 17.08.2022 10:57 GÜNCELLEME 17.08.2022 10:57

Yıllar boyunca İSS'nin yedi pencereli Cupola gözlemevinden çekilmiş çok sayıda muhteşem Dünya fotoğrafı yayınlandı. Ancak görüntülerin çok azı gezegenimizin ay ışığıyla aydınlandığını gösteriyor. 

Altı aylık bir konaklama için Nisan ayında ISS'ye gelen  İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, güzel görüntüyü 16 Ağustos Salı günü Twitter'da bir milyon takipçisi ile paylaştı. Cristoforetti yaptığı paylaşımda "Dolunay etrafındaki o aydınlık gecelerde bile gezegenin yüzeyindeki detayları görebilirsiniz... Aynı anda hem bulut hem de yıldız gözlemi!" ifadelerine yer verdi.

İşte Ay ışığının aydınlattığı Dünya uzayda böyle görülüyor:

Uzay istasyonu, Dünya'nın etrafında 17.000 mil hızla hareket ediyor ve bu da her 90 dakikada bir yörüngesi değişiyor. Eğer bir astronot tüm gününü Cupola'dan dışarı bakarak geçirirse, 16 gün doğumu ve 16 gün batımına tanık oluyor. Ancak dolunaylar ayda bir kez görülüyor. Bu nedenle gece manzaralarından çok azı bu kadar etkileyici oluyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?