Spotify hesabı nasıl silinir? 2022 Spotify uygulaması kalıcı olarak hesap kapatma yöntemi!

Yeni çıkan şarkıları görüntüleme, en popüler müziklere erişme ve listeleme gibi özelliklerle Spotify'ın Türkiye'de yüz binlerce kullanıcısı bulunuyor. Aylık ve yıllık abonelik çeşitleriyle müzik dinlemenin en kolay yollarından birisi olan uygulamanın reklamsız kullanılması için Premium üye olması gerekiyor. Çeşitli sebepler nedeniyle alternatif müzik dinleme uygulamalarına yönelenler için Spotify hesap silme imkanı bulunuyor. Sizde bu içeriğe göz atarak adım adım Spotify hesabınızı silebilirsiniz.

Spotify hesabı nasıl silinir? 2022 Spotify uygulaması kalıcı olarak hesap kapatma yöntemi!
Spotify hesabı nasıl silinir? 2022 Spotify uygulaması kalıcı olarak hesap kapatma yöntemi!
GİRİŞ 22.08.2022 16:32 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:33

Yerli ve yabancı milyonlarca şarkıya erişim sağlamak isteyenlerin ilk tercihi genellikle Spotify müzik uygulaması oluyor. Çevrim içi ve çevrim dışı şarkı dinleme imkanlarıyla kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sağlayan uygulama mobil marketler üzerinden satın alınarak kullanılıyor. Spotify'ın öğrenci, ücretsiz, premium, ve aile gibi birçok seçenekleri bulunuyor. Günümüzde farklı uygulamaların daha düşük ücretlerle hizmet vermesi veya uygulamadan duyulan memnuniyetin azalması gibi sebeplerle kullanıcılar, üyeliklerini iptal ettirme veya kalıcı olarak silme gibi isteklerde bulunuyor. Bizde Spotify hesaplarını kalıcı olarak silmek veya iptal ettirmek isteyenler için detaylı bir içerik hazırladık.

2022 Spotify Hesabı Nasıl Silinir?

Spotify hesabını silmek isteyen kullanıcıların ilk olarak telefonları veya bilgisayarları aracılığıyla uygulamayı açmaları gerekiyor. Buradan direkt olarak Spotify hesap silme linkine erişim sağlayabilirsiniz. 

Hesaba giriş yapıldıktan yapıldıktan sonra karşınıza gelen ekranda  'Hesabı Kapat' butonu seçilerek 'Devam' yazısına basın.

Açılan yeni sayfada 'Anlıyorum' butonunu seçerek bir sonraki işleme geçebilirsiniz. Ardından Spotify hesabının kapatılması için hesabınızın bağlı olduğu mail adresine gelecek maili bekleyebilirsiniz.

En fazla 3 dakika bekledikten sonra gelen mailde bulunan 'Hesabımı Kapat' kutucuğuna basarak hesabınızın tamamen silinmesini sağlayabilirsiniz.

Spotify Premium Hesap Ücretsiz Hesaba Nasıl Dönüştürülür?

İstediğiniz şarkıya dilediğiniz gibi ulaşmak için telefonunuzun mobil marketi üzerinden Spotify'ı satın almanız gerekmektedir. Bu satın alma işlemi gerçekleştikten sonra Spotify Premium üye olursunuz. Premium üyelerin herhangi bir müzik dinleme sınırı bulunmazken reklamsız olarak uygulamanın özelliklerinden faydalanabilir. Premium hesaplarını kapatmak isteyenler ise aşağıdaki adımları takip etmelidir.

1-Spotify sitesini açınız. (tıklayınız)

2-Ardından hesap bilgilerinizi girerek oturuma giriş yapın.

3- Menü yardımıyla hesap sayfasına gidin.

4- Alt tarafta bulunan 'Plan' sayfasını açınız.

5-'Planı Değiştir' kutucuğunu seçin.

6- Premium'u İptal et seçeneğine basın.

7-Karşınıza çıkan ekranda gerekli onayları verin.

8- Yukarıdaki işlemleri tamamladığınızda Premium üyeliğiniz sona ermiş olacak.

Spotify Kalıcı Hesap Silme İşlemini Yapanlar Dikkat!

Yukarıdaki adımları takip ederek kalıcı hesap silme işlemi yapan kullanıcılar, aynı ad ile yeniden hesap oluşturamazlar. Ancak daha önce kullandıkları e-posta adresiyle tekrar yeni kayıt işlemi oluşturulabilir. Kalıcı hesap silme işlemi yapıldıktan sonra müzik listeniz, beğendikleriniz ve diğer bilgiler kalıcı olarak silinir. Ve ayrıca bütün takipçilerinizi kaybedersiniz.

Spotify Premium Özellikleri Nelerdir?

Spotify Premium'u satın alan kullanıcılar, telefonlarına veya bilgisayarlarına müzik indirme, reklamsız müzik dinleme, istedikleri şarkıyı çalma ve sınırsız şarkı atlama ayrıcalıklarına sahiptir.  Bireysel satın alma yöntemiyle Spotify edinen kullanıcılar 1 hesabı aktif olarak kullanabilirler. Duo satın alma yöntemini tercih edenler ise 2 farklı hesabı kullanabilirler. Aile satın alma opsiyonunu kullananlar ise 6 kişiye kadar Spotify uygulamasını kullanabilirler.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maliye'den 'demir yumruk' operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza
Can Ataklı'nın Bayraktar Siha hazımsızlığı pes dedirtti