Yeni güncellemeyle birlikte Windows 11'de oyunlar daha hızlı açılacak

Microsoft, DirectStorage'ın yeni bir sürümünün 2022'nin sonuna kadar oyun geliştiricilerine sunulacağını duyurdu. Yeni güncelleme sonrası SSD'lerle oyun yükleme süreleri gözle görülür şekilde düşecek.

Yeni güncellemeyle birlikte Windows 11'de oyunlar daha hızlı açılacak
Yeni güncellemeyle birlikte Windows 11'de oyunlar daha hızlı açılacak
GİRİŞ 16.10.2022 14:06 GÜNCELLEME 16.10.2022 14:07

İlk kez Xbox'ta karşımıza çıkan DirectStorage ile oyunlar hızlı bir şekilde yükleniyor ve büyük açık dünya oyunlarında daha iyi performans elde ediliyor. Bu özellik Windows'a ilk olarak mart ayında sunulan güncelleme gelmişti. 

Microsoft'un yaptığı açıklamada DirectStorage 1.1'in çok yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Microsoft, DirectStorage'un yeni sürümünde NVMe SSD'lerde yüklü olan oyunların yükleme sürelerinde yüzde 40'a varan bir azalma sağlayacağını söylüyor. Bu özellikten yalnızca Windows 11 kullanıcıları yararlanabiliyor.

Normalde, sıkıştırmadan dolayı oyunların yüklemesi CPU tarafından yürütülür. Microsoft'un yeni güncellemesinde ise sıkıştırılmış oyun dosyaları doğrudan GPU üzerinden açılıyor. Bu da oyun yükleme sürelerinde eskiye nazaran üç kata kadar iyileşme sağlıyor.

Microsoft yeni teknolojisini, "Grafik kartları, tekrarlanabilir görevleri paralel olarak gerçekleştirmede son derece verimlidir ve aynı anda daha fazla iş yapmak için yüksek hızlı bir NVMe sürücüsünün bant genişliğiyle birlikte bu yeteneği kullanabiliriz" sözleriyle açıklıyor.

Özelliğin kullanılabilmesi için oyun tarafında da  DirectStorage'un desteklenmesi gerekiyor.  DirectStorage'u destekleyen oyun sayısı şimdilik pek fazla olmasa da 2023 yılı içerisinde bu oyunların sayısında artış bekleniyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!