Dünyada ilk, Türkiye'de geliştirildi: Talep patlaması yaşanıyor!

Türkiye'de geliştirilen ve dünyada ilk olma özelliğine sahip el yakmayan ocağa yurt dışından yoğun talep geldi. Yerli bir firma tarafından geliştirilen ürün ise 3 buçuk yılda tamamlandı.

GİRİŞ 25.10.2022 07:26 GÜNCELLEME 25.10.2022 09:19
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türkiye gelişen ve değişen sanayisinde olduğu gibi mutfak teknolojilerindeki başarılarıyla da dünyada adından çokça söz ettirmeye başladı. Türkiye'den yerli bir firmanın ürettiği el yakmayan ocağa dünyadan yoğun ilgi geldi.

Geleceğin mutfağına Türkiye'nin yerli şirketleri şekil verecek. Bir firma el yakmayan ocak geliştirdi. Sektörde ilk olma özelliğini taşıyan bu ocak, minimal tasarımıyla dikkati çekiyor. Telefonla da kontrol edilebilen ocağa yurt dışından da ilgi büyük.

Geleceğin mutfağı sloganıyla üretilen el yakmayan yerli ocak, 3 buçuk yılda üretildi. Otonom sisteme sahip ocak hem aplikasyonla hem de sesle yönetilebiliyor.

DÜNYADA İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Sade tasarımıyla dikkat çeken ocak dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Ocağın diğer ocaklara göre daha hızlı olduğunu belirten Şirket Kurucusu Recai Üçok, "1 litre suyu geleneksel ocaklar 16 dakikada kaynatırken ocağımız 4.5 dakika gibi kısa bir sürede kaynatıyor" dedi.

YURT DIŞINDAN DA TALEP GELİYOR

El yakmayan ocak dayanıklılığı ile de dikkkatleri çekiyor. Ocağın plakası çizilmeye ve ateşe karşı oldukça dayanıklı. Avrupa uyumluluk belgesi'ne sahip ürüne yurt dışından da talep geliyor.

KAYNAK: TRT HABER
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Kılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bişii, herşeyden önce emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnsanlık adına yapılan ne olursa çok değerli , helede milli olması ayriyetten gurur verici. Alkış tebrik takdir başarı dewamı ve dahi saygılarımı iletiyorum, biliniz ki ayrıcalıklı insanlarsınız.... Vesselam
    Cevapla
  • Hiç işte 1 yıl önce Şikayet Et
    Pişirmek için enerjiyi nereden alıyor ki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmadı Aga. Boş Iş bunlar. Yemek Pişirien Heykel Yapın bak. O zaman Dillere Destan. Çünkü öyle bir Pişiren Heykel yok yani. Tarihte ilk olur o Zaman. Bazı Yorumcular da Sevinir.
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler çıldırmış olmalı geliyoruzzz ey ABD ey Avrupa ama içimizdeki şu hainoglu hainleri önce temizlemeniz lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar