Japon iSpace şirketinin Ay görevi başladı

Japonya şirketi iSpace'in HAKUTO-R görevi çerçevesinde Ay'a göndermeyi hedeflediği M1 uzay aracı, SpaceX'e ait Falcon-9 roketi ile fırlatıldı.

Japon iSpace şirketinin Ay görevi başladı
Japon iSpace şirketinin Ay görevi başladı
GİRİŞ 11.12.2022 12:27 GÜNCELLEME 11.12.2022 14:47

Japonya merkezli iSpace şirketi tarafından HAKUTO-R görevi çerçevesinde Ay'a gönderilmesi hedeflenen M1 uzay aracı, SpaceX'e ait Falcon 9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Uzay aracını taşıyan roket, Japonya saati ile 16.38'de Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü'nden havalandı.

Görev çerçevesinde 2 robotik gezici ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından geliştirilen 4 tekerlekli Rashid keşif aracını da Ay yüzeyine ulaştırması beklenen M1 uzay aracının kalkıştan yaklaşık 47 dakika sonra Falcon 9 roketinden ayrılarak Ay yolculuğuna başlayacağı bildirildi.

Dünya'dan yaklaşık 380 bin kilometre uzakta olan Ay'a doğru yol alacak olan uzay aracının gelecek yıl nisan ayının sonunda Ay yüzeyine inmesi bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak