Apple artık kendi ekranlarını kullanacak

Mac bilgisayarlarda Intel çiplerini kullanmayı bırakan teknoloji devi Apple, şimdi de mobil cihazlarda kendi ekranlarını kullanmayı hedefliyor.

Apple artık kendi ekranlarını kullanacak
Apple artık kendi ekranlarını kullanacak
GİRİŞ 11.01.2023 10:05 GÜNCELLEME 11.01.2023 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple Inc., Samsung ve LG gibi iş ortaklarına olan bağımlılığını azaltmak ve üretimde kullandığı bileşenleri daha yoğun şekilde şirket içinden sağlamak amacıyla en erken 2024 itibarıyla mobil cihazlarda kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlıyor.

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Apple bu süreci gelecek yılın sonuna kadar en yüksek fiyatlı Apple Watch ürününün ekranını değiştirerek başlatmayı hedefliyor.

Bu adım şirketin, ürünlerinin tasarımı ile özellikleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma ve kendi ürettiği bileşenleri kullanma girişiminin bir parçası olarak değerlendiriyor.

LG DİSPLAY HİSSELERİ YÜZDE 4 DÜŞTÜ

Teknoloji devi Mac bilgisayarlarında Intel çiplerini kullanmayı bırakmış ve kendi ürettiği çiplere geçmişti.

Şimdi aynı şeyi iPhone’larındaki kablosuz bileşenlerde yapmayı planlıyor. Bloomberg’in konuya ilişkin haberinin yayımlanmasının ardından LG Display hisseleri yüzde 4,1’e kadar düştü.

Seul’de işlem gören Samsung Electronics Co. hisseleri de günlük kazançlarının büyük bölümünü geri verdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kullandigi cok ønemli degil eski modellere gunceleme versin bunlar zengin olacak diye durmadan cep tab alacak degilim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!