MSI'da siber saldırı şoku... Fidyeyi ödememeleri durumunda çalınan bilgiler paylaşılacak!

MSI, siber saldırıya uğradığını kabul ederek, dolandırıcıların 4 milyon dolar fidye istediği ve bunun karşılanmaması durumunda çalınan bilgilerin paylaşılacağını belirtti.

MSI'da siber saldırı şoku... Fidyeyi ödememeleri durumunda çalınan bilgiler paylaşılacak!
MSI'da siber saldırı şoku... Fidyeyi ödememeleri durumunda çalınan bilgiler paylaşılacak!
GİRİŞ 08.04.2023 14:22 GÜNCELLEME 08.04.2023 14:22

Fidye yazılım saldırısı haberleri ardından, Tayvanlı bilgisayar satıcısı MSI (Micro-Star International'ın kısaltması) bugün ağının bir siber saldırıda ihlal edildiğini doğruladı.

Bu haftanın başlarında, Money Message fidye yazılımı çetesinin MSI'ın bazı sistemlerine sızdığı ve şirketin 4 milyon dolar fidye ödemeyi reddetmesi halinde önümüzdeki hafta çevrimiçi olarak sızdırılacak dosyaları çaldığı iddia edildi. Siber çetenin 1,5 TB büyüklüğünde dosya çaldığı ve fidyenin ödenmemesi durumunda çalınan bilgilerin paylaşılacağı belirtildi

MSI TWSE siber saldırıya ilişkin dosyalama (BleepingComputer)

ŞİRKET SALDIRIYI KABUL ETTİ

Gerçekleşen saldırı konusunda açıklama yapan şirket;

"Bazı bilgi sistemlerinin bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradığını tespit ettikten sonra, MSI'ın BT departmanı bilgi güvenliği savunma mekanizması ve kurtarma prosedürlerini başlatmıştır. Şirket ayrıca söz konusu anomaliyi ilgili devlet makamlarına da bildirmiştir." dedi.

Şirket, saldırının zamanlaması, etkilenen sistemlerden herhangi birinin şifrelenip şifrelenmediği veya saldırganların olay sırasında iş ve müşteri bilgilerini sızdırıp sızdırmadığı hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Bununla birlikte MSI, siber saldırının "önemli" bir operasyonel ve finansal etkisi olmadığını ve etkilenen sistemlerde depolanan verilerin güvenliğini sağlamak için güvenlik geliştirmelerinin uygulandığını söyledi.

Şirket, "MSI, kullanıcıları ürün yazılımı/BIOS güncellemelerini yalnızca resmi web sitesinden edinmeye ve resmi web sitesi dışındaki kaynaklardan gelen dosyaları kullanmamaya çağırıyor" dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!