Son yılların en büyük siber saldırısı: Filistin'in ekonomik sektörlerini hedef aldılar!

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Filistin'in ekonomik sektörleri son yılların en büyük siber saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Son yılların en büyük siber saldırısı: Filistin'in ekonomik sektörlerini hedef aldılar!
Son yılların en büyük siber saldırısı: Filistin'in ekonomik sektörlerini hedef aldılar!
GİRİŞ 04.05.2023 10:35 GÜNCELLEME 04.05.2023 10:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistin'in son üç gün içinde çok sayıda ticari ve ekonomik kuruluşu hedef alan bir dizi siber saldırıya maruz kaldığı ve bu saldırıların, yüzlerce kurumu saatte binlerce saldırı ile hedef alarak çalışmalarını engellemek amacıyla büyük bir veri ve bilgi akışına yol açtığı belirtildi.

"SON YILLARDA MARUZ KALDIĞI EN BÜYÜK SALDIRILARDAN BİRİ"

Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ishaq Sidr, son siber saldırıların Filistin'in son yıllarda maruz kaldığı en büyük saldırılardan biri olduğunu belirterek, bu saldırıların şirketlerin sunucularını anlamsız verilerle doldurarak işlediğini ve bunun da müşterilerine hizmet sunma kabiliyetlerini etkilediğini açıkladı.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi'nin bu saldırıları kabul ettiğini ve abonelerde gerçekleşen olumsuz zararı etkisiz hale getirmek için Bakanlık personeli ile koordinasyon yoluyla ilk andan itibaren hedeflenen şirketler için önlem alındığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    kim yapacak irail ve usa o kadar musliman ulkesin var bir birni yer bir birine tuzak kuran 10 kari yuz cocuk yapmak yerine bu tip islere kafa yorsun o yapar ise sende yap aynisini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı