Kuzey Kore korsanları, Güney Kore'yi hedef aldı: Bire bir taklidini yaptılar!

Kuzey Kore hükümeti, Güney Kore'nin kullandığı arama motoru olan Naver portalının birebir taklidini yaparak vatandaşların bilgilerine ulaştı. Seul Ulusal İstihbarat Servisi'nin yaptığı açıklamada "ayrım yapmanın zor" olduğu belirtildi.

Kuzey Kore korsanları, Güney Kore'yi hedef aldı: Bire bir taklidini yaptılar!
Kuzey Kore korsanları, Güney Kore'yi hedef aldı: Bire bir taklidini yaptılar!
GİRİŞ 15.06.2023 09:24 GÜNCELLEME 15.06.2023 09:28

Seul Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin büyük çaplı bir kimlik avı girişimiyle Güney Kore'nin en büyük arama motoru olan Naver'in sahte bir versiyonunu oluşturduğunu söyledi.

Casusluk ajansına göre Naverportal adlı sahte portal, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla gerçek zamanlı haberlerin, reklam afişlerinin ve hatta gerçek web sitesindeki ayrıntılı menülerin tam bir kopyasını sunarak Naver portalını taklit ediyor.

"İKİ SİTE ARASINDA AYRIM YAPMAK ZOR"

Önceki Kuzey Kore Naver klonları yalnızca hizmetin giriş sayfasını kopyalamış ve giriş bilgilerini ve şifreleri elde etmeye çalıştığı ancak yeni gerçekleştirilen casusluk girişiminde arama motorunun neredeyse tamamının taklidinin oluşturulduğu belirtildi.

Bir NIS yetkilisi taklidin o kadar iyi olduğunu ve iki site arasında "ayrım yapmanın zor" olduğunu söyledi. NIS, Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı'ndan artık erişilemeyen kimlik avı sitesini kapatmasını istedi.

Naver, genellikle Güney Kore'nin Google'a cevabı olarak tanımlanmaktadır. Site küresel olarak web arama pazarının sadece yüzde 0,23'üne sahip olsa da, Güney Kore'de en çok kullanılan arama motoru olduğu biliniyor.

Siber savaş: Kuzey Kore akademisyenleri hedef aldı!Siber savaş: Kuzey Kore akademisyenleri hedef aldı!

KUZEY KORELİ SİBER KORSANLARDAN MİLYON DOLARLIK VURGUN

Geçen yıl NIS, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2017'den 2022 sonuna kadar 78 milyon dolar değerinde sanal varlık çaldığını tahmin ettiğini bildirdi. Küresel hırsızlık ise yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kim Geon Salı günü ABD'li yetkililerle bir araya gelerek Kuzey Kore'nin siber tehdidini görüştü.

Kim, ABD'deyken Google'ın yan kuruluşu ve siber güvenlik firması Mandiant ile "Kuzey Kore'deki en son siber tehdit eğilimleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve bunlara yanıt vermek" ve kamu-özel sektör ortaklıklarını görüşmek üzere bir araya geldi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!