Protestolar sonrası skandal karar: Fransız polisler telefonların kameralarına erişebilecek

Fransa, polisin vatandaşların telefonlarındaki kameraları uzaktan etkinleştirmesine izin veren yeni yasa tasarısını kabul Etti. Tasarının, en az beş yıl hapis cezası gerektiren suçların şüphelileri için geçerli olacağı bildiriliyor.

Protestolar sonrası skandal karar: Fransız polisler telefonların kameralarına erişebilecek
Protestolar sonrası skandal karar: Fransız polisler telefonların kameralarına erişebilecek
GİRİŞ 10.07.2023 17:47 GÜNCELLEME 10.07.2023 17:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa'da devam eden protestoların ortasında, ülke polisin şüphelilerin cep telefonları ve diğer cihazlardaki kameralarına, mikrofonlarına ve GPS'lerine uzaktan erişmesine izin verecek yeni bir yasa tasarısını kabul etti.

EN AZ BEŞ YIL HAPİS CEZASI GEREKTİREN SUÇLARIN ŞÜPHELİLERİNİ KAPSAYACAK

Le Monde gazetesinin haberine göre, yasa tasarısı Fransız halkı tarafından, polisin vatandaşlarının bulunduğu yere sınırsız erişimine izin veren bir "meraklılar" tüzüğü olarak eleştiriliyor.

Ayrıca polis, şüphelilerin video ve ses kayıtlarını almak için kamera ve mikrofonları etkinleştirebilecek. Tasarının sadece en az beş yıl hapis cezası gerektiren suçların şüphelileri için geçerli olacağı bildirilirken Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti yeni hükmün yılda sadece birkaç düzine vakayı etkileyeceğini iddia etti.

KİŞİLERİN BİLGİSİ OLMADAN ERİŞEBİLECEKLER!

Le Monde'da yer alan habere göre, dün yasa tasarısı üzerinde yapılan tartışmalar sırasında Fransız siyasetçiler, yasa tasarısı kapsamında yapılacak her türlü dinleme için yargıç onayını şart koşan ve dinleme süresini altı ayla sınırlayan bir değişiklik önergesi verdiler. 

"Organize suçlar için polis bir cihazın sesine ve görüntüsüne erişebilir. Bu, herhangi bir bağlı cihaz için geçerlidir: telefon, hoparlör mikrofonu, bilgisayar kamerası, bir arabanın bilgisayar sistemi... hepsi ilgili kişilerin bilgisi olmadan," diyen Fransız savunuculuk grubu La Quadrature du Net, geçen ay Twitter'da yaptığı ve Gizmodo tarafından makineye çevrilen bir açıklamada şunları söyledi;

"Dijital araçların hayatımızdaki artan yeri göz önüne alındığında, biz farkında olmadan polis yardımcılarına dönüştürülmeleri ilkesini kabul etmek toplumlarımızda ciddi bir sorun teşkil etmektedir."

Fransa'da yangını körükleyecek çağrı! Ortalık yangın yeriFransa'da yangını körükleyecek çağrı! Ortalık yangın yeri

FRANSA'DAKİ PROTESTOLAR NASIL BAŞLAMIŞTI?

Geçtiğimiz ayın sonlarında, bir polis memuru tarafından vurularak öldürülen genç Nahel Merzouk'un ölümü üzerine Fransa'da protestolar başladı. Protestolar ülkeyi kasıp kavurdu ve göstericiler sık sık polisle çatıştı.

Tasarının kabulü, bu protestolar yaklaşık iki haftadır devam ederken gerçekleşti. Macron ayrıca protestocuların TikTok, Snapchat ve Telegram gibi uygulamalarda çekim yaptıklarını, paylaşımlarda bulunduklarını ve örgütlendiklerini iddia ederek sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de uygulasın,bence çok güzel bir uygulama
    Cevapla
  • Naif 9 ay önce Şikayet Et
    Ne var bunda. Adım gibi eminim Türkiyedeki tüm telefonların hepsi üretici ülkeler tarafından kamera mikrofon vs izleniyordur. Ne olacak. Mahalle muhabbetleri. Dinlesinler. Bana zararı yok. Gizli kapaklı yada suç teşkil edecek bir şeyim yok. Çiğ yemedimki karnım ağrısın.
    Cevapla
  • Osmanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Gezi olaylarındaki 15 Temuzdaki Haçlı uşaklarını Mandalları vatan hainlerini de Avrupaya Amerikaya göndermek gerek ozaman
    Cevapla
  • Osmanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Özgürlükler ülkesi Fransa Avrupa yesinler sizi
    Cevapla
  • Mert 9 ay önce Şikayet Et
    Dogru bir karar almislar. Devlet kendi Milletini korumak zorunda. Gel Dısardan yagma yok.Devletin mallarına zarar Ver.Teror estir. Magazalari yagmala....Bunların hepsini geldikleri ulkelerine gondermeli.Aillerinde Devlet yardimlari kesilmesi gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
 Türkiye evden çalışmaya hazır!