Zamanın ötesinde gibi... İlk Tesla Cybertruck üretim bandından indi!

Tesla'nın 2019'un sonlarına doğru tanıttığı Tesla Cybertruck montaj hattından çıktı! Şirket bunu Twitter hesabından çalışanların yer aldığı bir fotoğrafı paylaşarak kutladı.

Zamanın ötesinde gibi... İlk Tesla Cybertruck üretim bandından indi!
Zamanın ötesinde gibi... İlk Tesla Cybertruck üretim bandından indi!
GİRİŞ 16.07.2023 13:53 GÜNCELLEME 16.07.2023 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tesla, ilk üretim Cybertruck elektrikli pikabının orijinal programın yaklaşık iki yıl gerisinde montaj hattından çıktığını açıkladı.

Şirket Cumartesi günü attığı bir tweet ile kamyonun etrafını saran kasklı ve sarı yelekli çok sayıda işçiyi gösteren bir fotoğraf paylaştı.

"Giga Texas'ta inşa edilen ilk Cybertruck!" Tesla, kovboy şapkası takan bir emoji de içeren bir tweet attı. Sahibi Elon Musk ise gönderiyi retweetledi.

Musk kamyonu 2019'un sonlarında tanıttı ve Tesla üretimin 2021'in sonlarında başlayacağını söyledi, ancak şirket o zamandan beri üretimin yavaş ve Tesla'nın diğer araçlarından daha az sayıda başlayacağı konusunda uyarmıştı.

GENİŞ KİTLELERE HİTAP ETMEYECEĞİ BELİRTİLMİŞTİ

Tesla'nın dış iskelet olarak adlandırdığı kama şekli ve paslanmaz çelik gövdesiyle Cybertruck geleneksel bir pikaba hiç benzemiyor. Bazı analistler bu ürünü geniş kitlelere hitap etmeyecek niş bir ürün olarak değerlendirdi.

Musk Nisan ayında yaptığı açıklamada şirketin ilk kamyonu muhtemelen Temmuz-Eylül çeyreğinde teslim etmeyi beklediğini söyledi. Diğer yeni ürünlerde olduğu gibi üretimin yavaş başlayacağını ve daha sonra hızlanacağını söyledi.

Musk, "Üretim hattını çalıştırmak zaman alıyor ve bu gerçekten çok radikal bir ürün. Diğer arabaların üretildiği şekilde üretilmiyor. Bakalım göreceğiz." dedi.

Tesla başlangıçta aracın yaklaşık 40.000 ila 70.000 dolar arasında değişen üç versiyonunu üreteceğini söyledi.

Tesla'nın ikinci çeyrek mali sonuçlarını 19 Temmuz'da bildirmesi planlanıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Oyuncak gibi asla almam
    Cevapla
  • Alfa Remeo 9 ay önce Şikayet Et
    Artık arabaları ne kadar tipsiz yaparsan o kadar rağbet görüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı