NASA'dan çılgın proje: Mars'a daha kısa sürede gidilebilecek!

Bilim insanları Mars'a daha hızlı ulaşmanın anahtarını arıyor. NASA, Kızıl Gezegen'e ulaşma süresini kısaltabilecek teknolojiyi test etmek için yörüngeye nükleer enerjiyle çalışan bir uzay aracı fırlatmayı planlıyor.

NASA'dan çılgın proje: Mars'a daha kısa sürede gidilebilecek!
NASA'dan çılgın proje: Mars'a daha kısa sürede gidilebilecek!
GİRİŞ 30.07.2023 17:31 GÜNCELLEME 30.07.2023 17:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

NASA Ay'a dönüş projesi olan Artemis ile birkaç yıl içinde insanları Ay'a geri göndermeyi umuyor.

Bu nedenle ABD uzay ajansı 2025'in sonlarında ya da 2026'nın başlarında Dünya yörüngesine nükleer enerjiyle çalışan bir uzay aracı fırlatmayı planlıyor.

NÜKLEER ENERJİ İLE MARS'A GİDİŞ GELİŞ SÜRESİ KISALABİLİR

Bilim insanları nükleer termal itiş gücünde gerçekleştirilecek bir atılımın Kızıl Gezegen'e gidiş geliş süresini kısaltabileceğine inanıyor ve bunu başarmak için teknolojiyi eve daha yakın bir yerde test etmek istiyor.

Eğer başarabilirlerse, NASA bunun ajansın 2030'ların sonunda ya da 2040'ların başında Mars'a insan gönderme hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını umuyor.

Mühendisler nükleer teknoloji kullanılarak ne kadar zaman kazanılabileceğini henüz bilmiyorlar, ancak Nasa yöneticisi Bill Nelson bunun insanların derin uzayda rekor hızda seyahat etmesine olanak sağlayacağını söyledi.

10 BİN KAT DAHA GÜÇLÜ OLABİLİR

Nükleer termal roket (NTR), elektrikli tahrikten yaklaşık 10.000 kat daha yüksek bir itme-ağırlık oranı ve uzay içi kimyasal tahrikten iki ila beş kat daha fazla verimlilik sunmaktadır.

DRACO (Demonstration Rocket for Agile Cislunar Operations) olarak bilinen uzay aracı, NASA ve ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından yürütülen bir projedir.

Fırlatma tahrik sistemini Havacılık ve savunma şirketi Lockheed Martin tarafından inşa edileceği belirtildi.

NASA yönetici yardımcısı ve eski astronot Pam Melroy bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, "İnsanlar için daha hızlı yolculuklar yaparsak, daha güvenli yolculuklar yapmış oluruz" dedi.

Projenin başarılı olması durumunda 8-9 ayda gidilebilen Mars'a çok kısa bir sürede gidilebilecek.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Metonya 9 ay önce Şikayet Et
    ya Murtaza kardeş sen bekçilik yap boşver yorma kafanı böyle şeylere:))
    Cevapla
  • Sami 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar aslında ölümden kaçmak için uğraşıyor. sanki olum meleği için zorlukmu varki. En önemlisi ise ozon tabakasının değindiğide bir yalan. araştırabilirsiniz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ben aya gidildiğine bile inanmıyorum, çünkü eğer aya gidilmiş olsaydı oraya sabit bir üs kurarlardı
    Cevapla
  • bekçi murtaza 9 ay önce Şikayet Et
    nasa’nın işine karışmak istemem ama uzay bükülmesinden yararlanarak marsa gidiş/geliş süresini kısaltabilirsiniz diye düşünüyorum
    Cevapla
  • halil 9 ay önce Şikayet Et
    Önce bir aya gitseydiniz sonra mars falan tatil amaçlı gider gelirdiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!