Elon Musk kararlı: X'i her şey uygulamasına dönüştürecek!

Elon Musk'ın ilerleyen zamanlarda X platformunu 'Her şey uygulaması'na dönüştürmek için çalışmaları hızlandırdığı belirtildi. Kullanıcıların buna göre bütün finans işlemlerini tek yerden yapabileceği iddia edildi.

Elon Musk kararlı: X'i her şey uygulamasına dönüştürecek!
Elon Musk kararlı: X'i her şey uygulamasına dönüştürecek!
GİRİŞ 29.10.2023 19:49 GÜNCELLEME 29.10.2023 19:51

Elon Musk, X olarak bilinen Twitter'ı satın aldığında işler yavaş yavaş değişmeye başladı. Mavi onay işareti aboneliğinden gizemli logosuna kadar, platform bir süredir tam bir makyaj aldı.

İş adamı mikroblog sitesini yönetirken mali zorluklarla karşılaşsa da X'i bir gün tek duraklı bir dijital finans merkezine dönüştürmeyi planlıyor.

Aslında Musk'ın öngördüğü şey, X'i kullanıcıların finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabileceğini düşündüğü tam teşekküllü bir bankaya dönüştürmek. İşler planlandığı gibi giderse, ödeme sistemini 2024 yılının sonlarında görebiliriz.

X'I FİNANSAL BIR MABEDE DÖNÜŞTÜRMEK

The Verge'e göre Musk, geleneksel ödemelerden menkul kıymetlere ve ötesine kadar bireyin finansal yaşamının her yönünü kapsayan bir platform öngörüyor.

Teknoloji milyarderi, "Bir banka hesabına ihtiyacınız olmayacağından bahsediyorum," diyor.

Musk'a göre geleneksel bankalar artık gereksiz ve bu modern çağda paranızı güvence altına almanın en iyi yolu dijitale geçmek. Bu şekilde herkesin kullanabileceği finansal hizmetleri sağlayabilir.

ELON MUSK İÇİN HER ŞEY NASIL BAŞLADI?

Musk'ın hayata geçirmek istediği tek şey X'i kullanıcılar için çok yönlü bir uygulama olarak başlatmak. Bu iddialı vizyon, Ocak ayında ABD Hazine Bakanlığı'nın Mali Suçları Uygulama Ağı'na "Twitter Payments LLC" kaydının yapılmasıyla başladı.

Böylece ABD topraklarında para transferi artık mümkün hale geldi. Musk, önümüzdeki birkaç ay içinde X'in kalan para transferi lisanslarını da alacağını tahmin ediyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı