Elon Musk sert savaşların yumuşak gücü oldu: Önce Rusya-Ukrayna, şimdi İsrail-Filistin!

Starlink uydularıyla Rusya-Ukrayna savaşına müdahale eden Elon Musk, şimdi de Filistin-İsrail savaşında önemli bir hamlede bulundu. Gazze'ye bağlantı hizmeti sağlayan Musk, çatışmalarda 'yumuşak güç' konumuna geldiğini gösterdi.

GİRİŞ 29.10.2023 17:02 GÜNCELLEME 29.10.2023 17:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail devleti tarafından 23 gündür yoğun saldırı altında olan Gazze'de 3 bin 342'si çocuk 8 bin 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının 20 bini aştığı bölgede hayatta kalanlar ise yakınlarını kaybetmenin acısı ve salgın hastalık tehdidiyle mücadele ediyor.

ŞİDDETLİ SALDIRI SONRASI DÜNYAYLA İLETİŞİMLERİ KESİLDİ

İsrail tarafından elektrik hatlarının tahribata uğrayan ve yakıt girişine izin verilmeyen Gazze'de dün savaşın başından beri yaşanan en şiddetli saldırı gerçekleşti. Gece gündüz bombalanan kentte tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi.

İsrail güçlerinin elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa bürünen Gazze'ye attığı aydınlatma bombaları.

ELON MUSK'TAN GAZZE'YE STARLİNK DESTEĞİ

Bunun üzerine dünyanın her yerinden insanlar  Rusya-Ukrayna savaşında Starlink uydularıyla önemli rol oynayan ABD'li iş insanı Elon Musk'a çağrıda bulunarak bölgeye iletişim desteği sağlamasını istedi.

SpaceX, Tesla ve X'in sahibi olan Musk, çağrılara kayıtsız kalmadı ve Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını bildirdi.

İŞGALCİ İSRAİL'DEN TEHDİT

Soykırıma uğrayan Filistinlilere verilen bu destek 'gerçekleri görebilen ülkeler' tarafından takdirle karşılanırken, terör devleti İsrail tehditle yanıt verdi. İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Space X ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklayarak, "Ofisim (uydu internet sistemi) Starlink ile de tüm bağlantıları kesecek" dedi.

SOYKIRIMI GİZLEME ÇABALARI BOŞA ÇIKTI

Tehditlere henüz yanıt vermeyen Musk ise son hamlesiyle başta ABD olmak üzere Avrupalı devletleri ve bu ülkelerdeki medya desteğini arkasına alarak Filistin'de yaşanan soykırımı dünyadan gizlemek isteyen İsrail'in hamlelerini biraz da olsa boşa çıkardı.

UKRAYNA DENİZALTILARININ BAĞLANTISINI KESTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Musk, son olarak Rusya-Ukrayna savaşında Rus deniz filosuna operasyon düzenleyen Ukrayna denizaltılarının Starlink bağlantısını operasyonun ortasında kestiği iddia edilen Musk 'savaşa müdahale' suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Dünya şaşkın! Elon Musk'tan Rusya-Ukrayna savaşına şok müdahaleDünya şaşkın! Elon Musk'tan Rusya-Ukrayna savaşına şok müdahale

SICAK ÇATIŞMALARIN YUMUŞAK GÜCÜ

Tüm bu gelişmeler aslında en sıcak çatışmalarda iletişimin kesilmesinin en güçlü silahlardan bile kuvvetli olduğunu gösterirken, elinde iletişimi sağlayan gücü bulunduran kişilerin de 'yumuşak güç' olarak nasıl sahneye çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Elon Musk mesihliğini mi ilan edecek? 'X'in gizemli anlamı ortaya çıktı!Elon Musk mesihliğini mi ilan edecek? 'X'in gizemli anlamı ortaya çıktı!

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • AKINCI 5 ay önce Şikayet Et
    Bu elon musk a güvenmeyin...
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    bunlar iste Sionistler ele bashlari hemde hersey bunlardan gecer savasi da yapan bunlar yönetenlerde bunlar bitireceklerde bunlar
    Cevapla
  • Adgu 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerika gibi şer güçlerin baskısıyla bu Elon musk denen kişi uydu kanallarını açarak İsraile hizmet etmektedir. Cep telefonları ve diger elektronik cihazların veri akışıyla toplu bulunan yerleri tespit ettirip katliam yapıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Oturduğumuz yerden internette baskı olusturabiliriz. Elimizden gelen şeyler var .
    Cevapla
  • Kupiko 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika’nın başkanı bu adam olsun inşallah .. adalet bu dünyaya lazım olan tek şey .. 29 ekim 2023
    Cevapla
  • Ziyaret 5 ay önce Şikayet Et
    Hıh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den