realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li'den açık mektup: “Make It Real”

realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li, 2024 yılının başında açık bir mektup yayınlayarak bu yılın realme için marka değişim yılı olacağını duyurdu.

realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li'den açık mektup: “Make It Real”
realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li'den açık mektup: “Make It Real”
GİRİŞ 05.01.2024 17:23 GÜNCELLEME 05.01.2024 17:23

Mektup, realme'nin yeni misyonunu, marka konumlandırmasındaki ve marka ruhundaki dönüşümü açıklığa kavuşturdu. Sky Li, realme'nin stratejik gelişimi temelinde, “fırsat odaklı” bir marka olmaktan ziyade “marka odaklı” olmaya evrileceğini söyledi. 

GENÇ KULLANICILARI DAHA İYİ ANLAYAN BİR TEKNOLOJİ MARKASI

realme, son derece rekabetçi bir akıllı telefon pazarında kuruldu ve hızla pozisyonunu belirlediği bir farklılaşma stratejisi benimsedi: dünya genelinde genç kullanıcılara daha iyi teknolojiler ve tasarımlar sunmak. Son beş yıl içinde genç nesillere dair kapsamlı bilgiler edinen realme, dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcıya çığır açan performans ve tasarıma sahip ürünler sunmaya devam ediyor. 

Önümüzdeki beş yılın başında genç kullanıcıları daha iyi anlayan bir teknoloji markası olmak için realme, bu konudaki kapsamlı bilgisine dayanarak ve şirketin gelişimine rehberlik ederek marka konumunu trend temelli bir stratejiden daha açık ve kapsamlı bir stratejiye dönüştürdü. Sky Li şunları söyledi: "Yeni konumlandırmamızın odak noktası, bir yön değişikliğinden ziyade bir açılım niteliğinde. Bu, uzun vadeli yatırımlarımıza ve gelişimimize rehberlik ederek, dünyanın çeşitli bölgelerinde ve pazarlarda daha fazla genç kullanıcıyla daha iyi bir bağlantı kurmamıza yardımcı olacak.”

5 yıllık marka değeri ve genç kullanıcıların bilinirliğiyle realme, standardını daha yükseğe çıkarmayı hedefliyor. realme, genç kullanıcıların beklentilerini aşma hedefiyle, marka ve ürün deneyimine her zamankinden daha fazla önem vererek imkansızdan başlıyor ve bu hedefini mümkün kılmak için standartları yükseltiyor. Bu nedenle realme, gelecekteki gelişime yönelik isteklerini daha net bir şekilde özetleyen yeni bir misyon benimsedi: “Dünyanın dört bir yanındaki genç kullanıcıların, beklentileri aşan teknoloji deneyimlerinden keyif almasına olanak sağlamak.” Asıl amacına sadık kalan realme, ileriye dönük daha büyük bir odaklanma ve hırsla ilerleyecek, yeni olasılıkları keşfetmek ve hedeflerine ulaşmak için atılımlar yapmaya hazır olacak. 

“FIRSAT ODAKLI”DAN “MARKA ODAKLI”YA

realme, her zaman gençleri merkezine koyarak ve kullanıcı odaklı yaklaşıma bağlı kalarak bu üç alanda rekabet gücünü artırıyor: ürün gücü, teknolojik güç ve marka gücü. Bu yaklaşım, realme'nin uzun vadeli ve yüksek kaliteli bir büyüme elde etmesine rehberlik ediyor. 

Ürün gücünde atılımlar yapabilmek için realme, “Simply Better” ve “No Leap, No Launch” stratejilerine bağlı kalmaya devam ederken, aynı zamanda üç ürün serisinin konumlandırmasını da netleştiriyor. GT Serisi, Yüksek Seviye Performans Amiral Gemisi olarak konumlandırılırken, Number Serisi, Yeni Nesil Görüntüleme ve C Serisi ise Essential Plus olarak konumlandırılıyor.

Ayrıca realme performans, fotoğrafçılık ve tasarım olmak üzere üç alanda ürün deneyimini geliştirmeye odaklanacak. Bu kapsamda 30'dan fazla önde gelen teknoloji ortağıyla iş birliği yaparken, araştırma ve geliştirmeye daha fazla yatırım yapacak. Bu sayede teknolojideki en son gelişmeleri doğrudan genç kullanıcılarına sunabilecek. 

realme, marka gücü konusunda genç nesile odaklanmaya devam ederek müşteri anlayışı mekanizmasını daha uyumlu ve duyarlı olacak şekilde optimize edecek. Sky Li, realme'nin projelerin ortasındayken bile yeni kullanıcı anlayışını doğrudan marka ve ürün gelişimine entegre edebileceğini, böylece akıcı, dinamik ve üç boyutlu hissettiren bir marka deneyimi yaratabileceğini belirtti.  

Ürün gücü, teknolojik güç ve marka gücünü rekabetçiliğinin merkezine koyan realme, en son teknolojik gelişmeleri doğrudan genç kullanıcılara ulaştırarak, genç kullanıcıları daha iyi anlayan bir teknoloji markası olma hedefini bir fikirden gerçeğe dönüştürüyor. Bu sebeple realme, yeni bir slogan ortaya koyuyor: “Make it Real”. Bu slogan, realme'nin “Dare to Leap” ruhunu korurken genç kullanıcılara daha fazla odaklanıyor ve onların hayatlarına gerçek, net ve somut faydalar sunmayı hedefliyor. 

Önümüzdeki 5 yıl boyunca realme, asıl amacına sadık kalıp gençlerle birlikte büyüyerek, genç kullanıcıları daha iyi anlayan, onların manevi arayışlarını ve duygusal değerlerini doyuran bir teknoloji markası haline gelmeyi ve “Make it Real” sloganını gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı