Dünyada 200 milyondan fazla kişi Realme kullanıyor!

Realme, Dünya Çapındaki Kullanıcılarıyla Birlikte Büyüyerek, Küresel Pazarları Fethetmek için Pazar Trendlerine Meydan Okuyor

Dünyada 200 milyondan fazla kişi Realme kullanıyor!
Dünyada 200 milyondan fazla kişi Realme kullanıyor!
GİRİŞ 29.11.2023 11:34 GÜNCELLEME 29.11.2023 11:34

Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası realme, küresel akıllı telefon sevkiyatlarının 200 milyon adedi aştığını resmen duyurdu. 2021 yılında 100 milyon satış rakamına ulaşmasından bu yana realme, tüm zorluklara rağmen ilerlemeye devam ederek, 200 milyon gönderim rakamına ulaşan en hızlı beşinci marka haline geldi ve uluslararası arenada resmi olarak elit “200 Milyon Kulübü”ne katıldı. Rekabetin giderek arttığı bir pazarda realme, kararlı bir şekilde ilerleyerek defalarca "rüzgâra karşı mucizeler" oluşturdu.

Kızıl Okyanus'tan Rekor Seviyeye, realme resmi olarak uluslararası arenadaki elit '200M Kulübü'ne katıldı

2018 yılında, 701'den fazla akıllı telefon markası ve önde gelen markaların istikrarlı hiyerarşisini içinde barındıran yüksek oranda doymuş bir küresel pazarda ortaya çıkışından bu yana realme, küresel pazarı keşfetmek için mücadele ediyordu ancak şimdi istikrarlı bir şekilde yerleşmiş durumda. Kendini dünya çapındaki gençlere üstün deneyimler sunmaya adamış olan realme, beş yıl üst üste en iyi on küresel satıcı arasında yer aldı ve bir pazar lideri haline geldi.

Üründe yenilikçilik ve derin tüketici anlayışı ile ilerleyen realme, sürekli olarak satış efsaneleri yarattı. Küresel çapta 100 milyon kullanıcıyı toplaması sadece 37 ay sürdü, geniş çapta tanındı ve büyümenin bir sonraki aşamasına geçti. realme, 2022'de öncü ürün deneyimleri sunmak için üstün kaynaklara odaklanan “Simply Better” stratejisini tanıttı. Ürün yelpazesini geliştiren realme, “GT ve Number” serilerine odaklandı.

2023 yılında marka, küresel ürünlerin her neslinde ileri teknolojiye sahip olmasını garanti eden “Simply Better” stratejisini başlattı ve realme'yi sektörün zirvesine taşıdı. Tasarım, performans ve deneyim temelinde oluşturulan bu strateji, kullanıcılara bunları ileri teknoloji ile deneyimleme imkânı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca realme, ekran, fotoğrafçılık, oyun ve şarj olmak üzere dört temel alanda çığır açan teknolojilere odaklanmak amacıyla realme Küresel İleri Teknoloji Enstitüsü'nü kurarak Ar-Ge'ye yatırım yapmaya devam ediyor.

Son iki yılda küçülen küresel akıllı telefon pazarına rağmen realme, pazar rekabeti ve dış çevreden gelen baskılara rağmen sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürdü. İleri teknoloji ürünleri, realme'nin küresel bölgelerin çoğunda güçlü bir varlık haline gelmesine yardımcı oldu ve realme'yi gelişmekte olan piyasalarda kilit bir oyuncu haline getirdi. realme, gelişmekte olan piyasalardan elde ettiği pazar payı ile “200 Milyon Kulübü”nün diğer üyelerinin çok üzerine çıktı.

Küresel genç tüketicileriyle birlikte büyüyen realme, üstün ürünler sunma konusunda her zamankinden daha yetenekli

Kurulduğu günden bu yana realme'nin misyonu, dünya çapındaki gençlere keyifli deneyimler yaşatan, sağlam performansa ve ileri teknolojiye ve tasarıma sahip ürünler sunmak oldu. Beş yılı aşkın bir süredir realme, gençlerin ihtiyaçlarını derinlemesine anlayıp, kullanıcılarıyla sürekli etkileşimde bulunarak markasını ve ürünlerini sürekli olarak geliştirdi. Küresel kullanıcıların farklı talepleri, realme’nin kapsamlı ürün yelpazesinden, daha basite gitmeyi hedefleyen “Simply Better” stratejisine evrilmesine sebep oldu ve büyümesini hızlandırdı. Realme, kullanıcıları tarafından değer kazandıkça onlarla birlikte büyüyor ve karşılıklı bir başarıya ulaşıyor.

“200 milyon küresel sevkiyat” kilometre taşını aşan realme, gerçek anlamda popüler bir uluslararası akıllı telefon markası haline geldi. Bu da uluslararası pazardaki duruşunun ağırlığı ve etkisinin artmasını sağlayarak realme’nin orijinal misyonuna sadık kalmasına ve dünya çapındaki gençlere daha da iyi ürünler sunmasına olanak sağladı. 

realme, 2024 yılında araştırma ve geliştirme yatırımlarını önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Ayrıca planlanan Ar-Ge harcamalarında %470’lik bir artışla, teknolojik yeteneklerini de arttıracak. Yılın başından itibaren “realme Küresel İleri Teknoloji Enstitüsü”nün misyonunu sürdüren marka; görüntüleme, oyun, ekran ve şarj alanlarında çığır açan teknolojik atılımlara odaklanacak. 33’ün üzerinde lider uluslararası teknoloji ortaklarıyla iş birliği yapan realme, çığır açan teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor. Marka, araştırma ve teknoloji ekibini büyütme faaliyetleri kapsamında gelecek yıl araştırma ekibinde %400'lük artış planlayarak teknik yetenek havuzunu da genişletecek. 

realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li'nin markanın beşinci yıldönümü açık mektubunda da ifade ettiği gibi, akıllı telefon endüstrisinde "elevator-style" hızlı gelişme dönemi sona erdi. Gelecek adımlar daha zorlu olsa da her adım realme'yi bir sonraki hedefine yaklaştırmaya devam ediyor. Yeni kilometre taşlarına doğru ilerlerken realme, orijinal vizyonuna bağlı kalmaya devam ediyor, sürekli olarak yeni zirvelere tırmanıyor, kullanıcılarına kulak veriyor ve dünya çapında onlarla birlikte büyüyerek, daha fazla realme mucizesi yaratıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!