Meta'dan yapay zeka hamlesi: Rakiplerinde bile bu özellik yok!

Meta'nın 'Imagine' yapay zeka görüntü oluşturucusu siz yazdıkça şekil değiştiriyor. Anlık olarak bu özelliği sunan yapay zeka modeli diğer yapay zeka uygulamalarından farklı bir deneyim yaşatıyor...

Meta'dan yapay zeka hamlesi: Rakiplerinde bile bu özellik yok!
Meta'dan yapay zeka hamlesi: Rakiplerinde bile bu özellik yok!
GİRİŞ 21.04.2024 09:15 GÜNCELLEME 21.04.2024 09:15

Meta, yapay zeka modelinin yardımıyla kullanıcıların hayal güçlerini serbest bırakmalarını istiyor.

Meta bu hafta Imagine adını verdiği ve kullanıcıların gerçek zamanlı olarak görüntü oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir görüntü oluşturma özelliğini duyurdu. Şirket bu özelliği beta olarak WhatsApp ve Meta AI web sitesindeki kullanıcılara sunuyor.

Kullanmak için kullanıcıların "Imagine" komutunu ve ardından oluşturmaya çalıştıkları görüntünün açıklamasını yazmaları yeterli. Meta, görüntünün "yazılan her birkaç harfle" değişeceğini söyledi.

ANLIK OLARAK OLUŞTURULAN GÖRSELLER ANİMASYONA DÖNÜŞTÜREBİLİYOR

Bu özellik, Meta'nın en son açık kaynaklı büyük dil modeli olan Llama 3'ten yararlanıyor ve şirket bu modelin "daha keskin ve daha yüksek kaliteli" görüntüler oluşturduğunu ve "görüntülere metin ekleme konusunda daha iyi bir yeteneğe" sahip olduğunu söylüyor.

Meta, bir kullanıcı bir görüntü oluşturduktan sonra, "onu hareketlendirebilir, yeni bir tarzda yineleyebilir ve hatta bir GIF'e dönüştürebilir" dedi.

Meta'nın görüntü oluşturucusu, şirketin geçen hafta duyurduğu yapay zeka asistanına yönelik çeşitli güncellemelerden biri. Asistan artık "gün batımı manzaralı" veya "vegan seçenekli" restoran önerileri gibi spesifik talepleri karşılayabiliyor, kullanıcılara yeni bir ev için iç dekorasyon ilhamı sunabiliyor veya zor kavramları açıklayarak büyük bir sınava çalışmalarına yardımcı olabiliyor.

Axios'a göre Meta CEO'su Mark Zuckerberg şirketin "büyük yapay zeka haberini" "oldukça çılgın" olarak nitelendirdi. Ancak Meta hala OpenAI ve Anthropic gibi rakiplerini yakalamaya çalışıyor.

Şirket halen Llama 3'ün daha büyük modellerini eğitiyor ve piyasaya sürüldüğünde muhtemelen her ikisi de Mart ayında piyasaya sürülen OpenAI'nin GPT-4 ve Anthropic'in Claude 3 Opus modelleriyle aynı seviyede olacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!