Facebook'un kullanıcı mesajlarını Netflix'e sattığı ortaya çıktı!

Nisan 2023'te açılan davada, Meta'nın Netflix'e yaklaşık on yıl boyunca Facebook kullanıcılarının kişisel verilerine erişim sağlayarak gizlilik kurallarını ihlal ettiği iddia ediliyor.

Facebook'un kullanıcı mesajlarını Netflix'e sattığı ortaya çıktı!
Facebook'un kullanıcı mesajlarını Netflix'e sattığı ortaya çıktı!
GİRİŞ 03.04.2024 09:06 GÜNCELLEME 03.04.2024 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Facebook'un ana şirketi Meta'nın, yayın devinin kendi kullanıcıları için içeriği daha iyi uyarlamasına yardımcı olmak için Netflix'in kullanıcı DM'lerine 'yaklaşık on yıl boyunca' bakmasına izin verdiği iddia edildi.

Meta'ya karşı açılan anti-tröst davasında mahkeme belgeleri, sosyal medya devinin Netflix'in Facebook kullanıcılarının özel mesajlarını okumasına izin verdiğini belirtiyor
Meta, Netflix'e Facebook kullanıcılarının özel mesajlarına erişim sağladı.

Nisan 2023'te açılan dava, Facebook'un ana şirketinin Netflix'e yaklaşık on yıl boyunca kullanıcılarının kişisel verilerine erişim izni vererek gizlilik kurallarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Fox Business'ın haberine göre ayrıca, Facebook'un yakın ilişkilerinin bir parçası olarak yayın devinden milyonlarca reklam geliri elde ettiğini de ekliyor. Ayrıca Netflix'in kurucu ortağı Reed Hastings'in Facebook'un yönetim kuruluna katıldığını iddia ediyor ve bu konuda açıklama yapmasını talep ediyor.

NETFLİX, MESAJLARI OKUMASINA KARŞILIK FACEBOOK'A RAPOR SUNMUŞ

Haber şöyle devam ediyor: "Netflix, Facebook'un özel mesaj gelen kutularına programatik erişim sağlayacak ve bunun karşılığında FB'ye her iki haftada bir arayüz, başlatma yüzeyi ve/veya uygulama çeşitliliğine göre (örneğin Facebook'a karşı Facebook dışı öneri makbuzları) günlük öneri gönderme ve alıcı tıklama sayılarını gösteren yazılı bir rapor sunacaktır."

Mahkeme belgelerine göre, "Ağustos 2013'te Facebook, Netflix'e 'Titan API' adı verilen ve beyaz listedeki bir iş ortağının diğer şeylerin yanı sıra Facebook kullanıcılarının 'mesajlaşma uygulaması ve uygulama dışı arkadaşlarına' erişmesine olanak tanıyan özel bir API'ye erişim sağladı."

META'DAN YALANLAMA GELDİ

Meta, Netflix'e kullanıcıların özel mesajlarına erişim izni verdiği iddiasını yalanladı. İddia, X'in sahibi Elon Musk'ın konuyla ilgili birden fazla gönderiyi "Vay canına" ve "Evet" şeklinde yanıtlayarak güçlendirmesinin ardından kısa süre önce X'te dolaşmaya başladı.

İddia, bir grup tüketici ile Facebook'un ana şirketi Meta arasında veri gizliliği uygulamalarına ilişkin bir toplu davada keşif sürecinin bir parçası olarak ortaya çıkan bir mahkeme dosyasına atıfta bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Oku Yorum 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne bekliyorduk. Adamlar, biz hoşça vakit geçirelim, eski arkadaşlarımızı bulalım fiye hayır amaçlı kurmuyorlar bu kadar platformu. Amaç her zamanki gibi ticari. Niyelikli bilgileti fünya paraya satıp devlet bütçedi kadar kar açıklıyorlar. Bu kadar parayı nasıl kazandıklarını sanıyoruz ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede