Championship Manager 2010 artık Türkçe VİDEO

Beautiful Game Studios'un geliştirdiği Championship Manager 2010 artık tamamen Türkçe. Tüm yenilikleri yapımcısından dinlemek ister misiniz?

GİRİŞ 03.09.2009 11:58 GÜNCELLEME 15.09.2020 16:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bir dönemin efsane menajerlik oyunu Championship Manager'ın yapımcılarıyla görüştü. Oyun, son yıllarda Football Manager'ın karşısında sendeliyor olsa da, 2009/2010 sezonu için iddialı geliyor.

Yapım bundan böyle tamamen Türkçe olarak satışa sunulacak. Bu son derece sevindirici gelişmeye ek olarak, Aral İthalat tarafından gerçekleştirilen Championship Manager 2010 lansmanında, oyunla ilgili etkileyici birçok detayı öğrenme fırsatı bulduk. Ayrıca yapımın genel müdürü Roy Meredith ile röportaj yaptığımız lansmanda, kendisinin ne kadar başarısız(!) bir CM oyuncusu olduğunu da gözlerimiz ile gördük.

 

 

Championship Manager'ın yeni yüzünde en dikkat çeken yenilik geliştirilen 3 boyutlu oyun motoru. Oyunda kalecilerde 350, futbolcularda ise 500 animasyon bulunuyor. Bu motor, oldukça başarılı gözükmesine karşın, yerinde bir karar vermek için uzun müddet oynamak gerekiyor.

Kendi duran top organizasyonlarınızı  geliştirebileceğiniz yapımda, önce tahta üstünde oklar çizerek, topun nereye atılacağını ve hangi oyuncuların nereye koşacağını belirliyorsunuz. Ardından antrenman sahasında, yaptığınız uygulamayı deniyorsunuz.

Gerçek Futbol Kulüpleri CM'ye Danışıyor

Kısa bir süre önce İngilitere'nin Leeds UTD kulübünden bir telefon aldıklarını belirten Meredith, satın almak istedikleri futbolcunun CM'nin veritabanında nasıl değerlendirildiğini sorduklarını, bu oyuncunun çok kötü olduğunu söylediklerinden birkaç gün sonra, Leeds UTD'ın bu transferden vazgeçtiğini anlattı.

Türkiye'de Championship Manager'ın veritabanını (oyuncu bilgileri, takım ve personal bilgileri) hazırlamak için 7-8 kişinin çalıştığını belirten Meredith, bu rakamın İngiltere'de 30 civarında olduğunu belirtiyor. Gönüllü olarak Championship Manager'ın veritabanını hazırlayan ekipte yer almak isteyenler research@bgstudios.co.uk adresine e-posta gönderebiliyor.

:: Sizce, yeni açıklanan bilgiler ışığında, Football Manager'ın karşısında Championship Manager'ın şansı nedir?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 6
  • Bekirrrr 14 yıl önce Şikayet Et
    süper haber. ingilizcem gayet iyidir uzun süredir de cm-fm takip eerim. eger turkce cıkarsınlar fm yi bırakıp tamamen cm ye donerim
    Cevapla
  • murat hakan şahin 14 yıl önce Şikayet Et
    değişim. CM çalışanlarının FM ye geçtiği zamandan beri FM oynuyorum. Fakat CM benim önüme Türkçe bir oyun sunuyor bundan sonra CM oynayacağım
    Cevapla
  • Ali YARAT 14 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber. The_Ghost'un dediği gibi Türkçemizin bu tür yapımlara girmesi çok güzel bir olay. Arkadaş oyunları almayarak protesto edelim demişte biz zaten oyun almıyoruz ki... Türkiye'de ki oyuncuların %85 i korsan kullanıyor bu oyunları. Neden derseniz bir oyun en az 100 tl...
    Cevapla
  • emre kaplan 14 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe Açılımı. EA GAMES crysis i türkçe yaptı en sonundada cep telefonları için red alert isimli bir oyun çıkarttı ve ondada türkçe seçeneği var.
    Cevapla
  • tezcan turhan 14 yıl önce Şikayet Et
    cm 03-04. ilk göz ağrım....... vakit öldürmek için yapılmış bi oyun....... PC başından kalkmadan 1 hafta oynayanlar biliyorum........ allah günahlarımızı affetsin......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?