Uydu görüntülü ücretsiz harita

Google, haritada aranan yer ya da binanın en ince ayrıntılarına kadar uydu görüntülerini veren yeni bir hizmet başlattı. Gogle'ın harita hizmetine başvuranlar istenirse, aranan yer ya da binanın uydu görüntülerini büyüterek daha yakından görebiliyonlar.

Uydu görüntülü ücretsiz harita
Uydu görüntülü ücretsiz harita
GİRİŞ 06.04.2005 10:40 GÜNCELLEME 06.04.2005 10:40

http://maps.google.com adresinde servise konan uydu görüntüleri, hem güvenlik çevreleri hem de mahremiyete önem veren çevrelerde eleştirilere neden oluyor.


Uydudan izlenebilen alanlar.

Dijital uydu görüntülerinin daha önce ücret karşılığı görülebildiği belirtilirken, Google ilk defa bu hizmeti parasız olarak kullanıcılara sunuyor. Google'ın harita hizmetine başvuranlar yine ilk olarak haritaları görüyorlar, ancak istenirse, aranan yer ya da binanın uydu görüntülerini büyüterek daha yakından ve olduğu gibi görebiliyorlar. Google'un bedava uydu görüntülü harita hizmetinin sadece Kuzey Amerika ile sınırlı olduğu ve ABD'nin de yarısını kapsadığı ifade edildi. Google'ın henüz test yayını yaptığı uydu görüntülü harita hizmetinin Time Warner'ın işlettiği ve bugün yol ve yön bulmada en fazla başvurulan Mapquest harita servisine büyük tehdit oluşturacağı kaydediliyor.


http://maps.google.com/

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı