Demirtaş: 51 kişinin ölümünün benimle ilgisi yok!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 51 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olaylarında kendisinin değil hükümetin suçlu olduğunu savundu.

GİRİŞ 27.11.2014 23:08 GÜNCELLEME 27.11.2014 23:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Selahattin Demirtaş, Katıldığı televizyon programında, 6-7 Ekim'deki Kobani eylemlerinde yaşanan şiddet olayları ve 51 kişinin ölmesiyle ilgili şunları söyledi:

"SORUMLU BİZ DEĞİLİZ, HÜKÜMET"

"Yaşanan olarların bizim suçumuz olduğunun söylenmesi, hükümetin çarpıtmasıdır. Asıl sorumlu hükümettir. Bu yaşananları asla onaylamadık. O insanların hayatını kaybedeceğini ön göremezdik. Zaten ölen insanların yarından fazlası, HDP'ye yakın insanlar. Bazıları sivillerce, bazıları da polis tarafından katledildi. Ölenler arasında ayrım yapıldı. Bunlar konuşulmadı. Kobani, IŞİD'in eline geçseydi, Türkiye aylar hatta yıllar sürecek bir kaosa sürüklenecekti" dedi.

OLAYLARIN BÜYÜMESİNDE PARALEL YAPININ YOLÜ

Bingöl olayı ve sokak çatışmalarında bazı polis memurlarının yanlış ve eksik istihbarat vererek şiddeti tırmandırdığı iddiası üzerine Demirtaş şunları söyledi:

"Van'da bir görüntü ortatya çıktı. Polis panzeri, yanan bir aracı sürükleyerek olayların büyümesini sağlıyorlar. Oradaki polisler, bizim atadağımız, paralel yapının ya da Cemaat'in atadığı polisler değil, devkletin, valinin, İçişleri Bakanlığı'nın atadığı insanlar.. Bunlar kimdir bilemeyiz. Bütün bunları belgesiyle ispatlamak gerekir. Yoksa herşeyi Paralel'e bağlamak kolaycılıktır."

YORUMLAR 16
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    50 kişinin ölümünden Demirtaş sorumludur. Suçludur demiyoruz. Adaletin suçluları çıkarmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • çia blend 9 yıl önce Şikayet Et
    bu haber sitesine baktığımda yorumcular ne kadar ırkçı hiç objektif bakmıyorlar
    Cevapla
  • fatma 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz yapın edin suçlu heeeeeeeeep başkası canım siz sadece öngöremediniz dimi.Eski akıl hocalarınız devrede galiba ya da hiç devreden çıkmadılar mı?
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    tek sorumlu sensin hain.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Ancak bu kadar kısa ve öz anlatılırdı.
    Cevapla
  • Doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Kandilde giydiği terörist elbiselerini giyip sülomu öldürdü o insanları? Esasında sülo öldürecek idi ama tetikçi kullanmak daha güzel. Bunlar da vicdan falan yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri