İlkbahar yağışları çiftçinin yüzünü güldürdü

Elazığ'da kış mevsiminde beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi endişe yarattı, ancak çiftçilerin yüzü bahar yağmurlarıyla güldü.

İlkbahar yağışları çiftçinin yüzünü güldürdü
İlkbahar yağışları çiftçinin yüzünü güldürdü
GİRİŞ 13.04.2024 10:58 GÜNCELLEME 13.04.2024 10:58

Geçtiğimiz sonbahar ve özellikle kış aylarında kurak bir dönem geçiren Elazığ'daki çiftçiler, yeterli miktarda kar yağışı alamamanın endişesini taşıyordu. Ancak bahar yağmurları umutları yeniden yeşertti. Meteorolojik verilere göre, Türkiye genelinde nisan ayı yağışları bir önceki yıla göre artış gösterdi. Bu yağışlar, geçen yıl yaşanan kuraklık sorununu yaşayan Elazığ'a fayda sağladı ve tarımsal üretimde umutları artırdı.

Bu durumu değerlendiren çiftçilerden Şaban Ayar, "Bu yıl kar yağışı olmadı ama nisan yağmurları Allah'tan geldi. Yaklaşık bir buçuk ay önce ekinlerimiz yeterince gelişmemişti, ancak yağmurların bereketiyle ürünlerimiz çok güzel bir gelişme gösterdi. Şu anda mahsulumuz sağlıklı bir durumda. Kar yağışı olmaması nedeniyle endişe duyduk ancak bahar yağmurları bizi kurtardı. Nisan ayı boyunca da yağışlar devam ederse, ürünlerimizin alımını tamamlamış oluruz" şeklinde konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...