Muhammet Ali'nin hayatı ekranlarda

İmzadan farksız üslubuyla bilinen Michael Mann, Muhammed Ali’nin hikayesini kurmaca bir filmle anlatmayı seçince herkesi şaşırtmıştı.

GİRİŞ 21.03.2011 12:01 GÜNCELLEME 21.03.2011 12:01

Muhammed Ali’den bir yaş küçük olan Michael Mann, onun tepkilerini anladığını söylüyor. Ali’nin hikâyesini kurmaca bir biyografi olarak anlatmaya karar vermesi hayli endişeye yol açmıştı.

Herkes, Ali hakkında o zamana kadar söylenmemiş ne söylenebilir diye merak ediyordu. İmzadan farksız üslubuyla tanınan Mann bir biyografiyle niye ilgilenmişti? Film, Ali’nin hayatından on yılı anlatıyor.

1964’te, Sonny Liston’u yenip Dünya Ağırsiklet Şampiyonası olmasından, 1974’te Zaire’deki George Foreman maçına kadarki dönem. Bu arada Ali Ağır Sıklet şampiyonu oluyor, ünvanını kaybediyor ve yeniden kazanıyor. Müslüman olup, ‘köle adı’ Cassius Clay’i bırakıyor, Muhammed Ali adını alıyor.

Bu aynı zamanda yakın arkadaşı Malcolm X’in ve Martin Luther King’in suikaste uğradıklarını gördüğü, Vietnam sorununu yaşadığı on yıl. Özel hayatı da ayrı bir kulvardı akıyor: üç eşi, antrenörleri, menejerleri, idman eşleri ve ABC spor habercisi Howard Cossell’la (Jon Voight) dostluğu. Mann ve görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki gerçeklere sadık, iyi araştırılmış ve görüntülenmiş bir tarihi dönem yaratmışlar.

Kanal: CNBC-e

Yayın Tarihi: 21 Mart Pazartesi

Yayın Saati: 22:00

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı