Rüyada mezar görmek ne anlama gelir? Rüyada mezar görmenin tabiri...

Rüyada mezar görmek insanın manevi hayatı ile ilgili mesajlar verir. Rüyada görülen mezar ne kadar ölümden korksak da iç dünyamızda ölümü kabullendiğimizi ifade eder. Rüyada görülen mezar, rüyayı gören kişinin niteliklerine göre ve rüyanın şekline göre farklı yorumlanır. Rüyada mezar görmek ne anlama gelir? Rüyada mezar görmenin tabiri nedir?

Rüyada mezar görmek ne anlama gelir? Rüyada mezar görmenin tabiri...
Rüyada mezar görmek ne anlama gelir? Rüyada mezar görmenin tabiri...
GİRİŞ 23.02.2021 13:16 GÜNCELLEME 25.02.2021 08:48
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rüyada mezar görmek, kişinin günahlarının affolunması için verdiği çabaya işaret eder. Kişinin rüyada kendisini ölmüş olarak mezarlıkta görmesi uzun ömre delalet eder. Bu kişinin rüyasının tam aksine ömrü uzun olacaktır. Eğer kişi ölüyü mezarlıktan kaçarken görüyorsa bu da yine aynı anlama yani uzun ömre işaret eder. Rüyada ölüyü mezarlıkta ağlarken görmek iyi olmayan, kötü ve üzücü haberlere işaret eder. Rüyada mezarda ağlayan kişi imanıyla ölen kişi olarak değerlendirilir. Bunun tam tersi olarak, rüyada ölünün gülmesi, alınacak olan güzel, hayırlı ve sevindirici haberlere işaret eder. Örneğin sevdiğiniz birinin kötü ya da ölümcül bir hastalıktan kurtulması gibi. Eğer mezar eskiyse ve etrafında kimseler yoksa o halde bu bir ayrılığa ya da terk edilişe işaret eder. Rüyada mezar görmek aynı zamanda dünyadan el etek çekmeye işarettir. Mezar zina eden kadın anlamına da gelir.

RÜYADA MEZAR TAŞI GÖRMEK

Bekar bir kişi rüyasında mezarlık ziyareti yapıyor ve mezar taşlarına bakıyorsa bu o kişinin ömrünün uzun olacağına işaret eder. Eğer bu rüyayı bekar bir kişi görürse o zaman rüyası anlamsı ve boş bir hayat anlamına gelir. Rüyada mezarlık ziyareti sırasında mezar taşlarının üzerindeki yazıları okumak da aynı şeylere işaret eder.

mezar

RÜYADA MEZAR YAPTIRMAK

Eğer bir kişi rüyasında mezar kazdığını ya da mezar yaptırdığını görüyorsa bu bulunduğu yerde bir ev yaptıracağına işaret eder. Mezar örtmekse ömre işaret eder, kişinin sağlıklı ve uzun bir ömrü olacağı anlamına gelir. Eğer bir kadın rüyasında mezara giriyorsa bu bir izdivaca eğer bir erkek rüyasında mezara giriyorsa bu da işte yaşanacak bir sıkıntıya veya bir hapse delalet eder. Mezarlıkta toprak kazmak uzun bir yaşama, üzerinde yeşil otlar bitmiş bir mezar, o mezarda yatan kişinin rahmet içinde olduğuna işaret eder.

RÜYADA MEZAR SULAMAK

Rüyasında mezar sulamak bir evlat sahibi olmaya işaret eder. Rüyasında bir mezarı sulayan ya da mezarın üzerine çiçek eken kişinin bir çocuğu olacağına delalet edilir. Eğer kişinin rüyasında mezarın üzerinde kuşların su içmesi için yapılan oyuk boş ise ve kuşlar su içmeye geldiyse o mezardaki kişinin ruhunun dua istediğine işaret eder.

RÜYADA TEMİZ MEZAR GÖRMEK

Rüyada temiz mezar görmek geçmişe işaret eder. Rüyasında temiz bir mezar gören kişinin geçmişteki bir işiyle ilgili eline bir miktar toplu para geçeceğine delalet eder. Yani geçmişte kalan ve alınmamış olan paraya işaret eder. Bu bir kişiye yapılan bir işten ya da eskiden çalıştığı bir iş yerinden alamadığı para olabilir.

RÜYADA MEZARLIKTA OLDUĞUNU GÖRMEK

Rüyasında kişinin kendini mezarlıkta bulması o kişinin yaşadığı bir pişmanlığı işaret eder. Kişinin işlediği bir suç ya da yaptığı bir hata dolayısıyla yaşadığı pişmanlık anlamına gelir. Bazen de bu rüya gören kişinin günah işleyeceğine veya bir belaya bulaşarak hatalar yapacağına yorulur. Mezarlıkta bulunan kimsenin eline büyük miktarda para geçer ve bu parayla muhtelif yerlerde kendisine evler alarak mal mülk sahibi olur.

RÜYADA MEZAR KAZMAK

Rüyada mezar kazan kişi gerçek hayatta bir ev yaptırır veya ev alır. Özellikle ev sahibi olmak isteyenler için bu rüya geniş, huzurlu yaşayacakları ve mutlu olacakları bir evdir. Bekâr kimseler için ise bu rüya yakın zamanda evlenip yuva kurmaya, bir kişi ile aynı çatıyı paylaşmaya işarettir.

RÜYADA MEZAR ÖRTMEK

Rüyasında mezarı örten kimse eğer hasta ise yakında şifa bulur veya hastanede yatıyorsa yakın zamanda iyileşerek oradan çıkar ve evine gider. Normal bir kişi bu rüyayı göre, ömrü boyunca sağlıklı ve sıhhatli olacağına; çok büyük problemler yaşamadan ve büyük sıkıntılar geçirmeden ömrünü tamamlayacağına delalet eder. Rüyada mezar örtmek bazen de sırları saklamaya, güvenilir ve özü sözü bir kimseye işarettir.

RÜYADA MEZAR ALMAK

Rüyada mezar almak, bir izdivaca işaret eder. Kişi rüyasında ölmeden önce kendisi için bir mezar satın alır ve onun olduğu belli olsun diye üzerine adını ve soyadını da yazdırırsa bu o kişinin tanıdığı bir kadınla evleneceği anlamına gelir.

RÜYADA MEZAR AÇMAK

Rüyada mezar açmak için kürekle toprak kazmak, o kişinin, kazdığı mezarda yatan kişinin hayattayken yaptığı işi rüya sahibinin yapacağına işaret eder. Yani rüya sahibinin kazdığı mezarda yatan kişi eğer hayatta iyi ve yüksek mevkide biriyse rüya sahibinin de mevki sahibi biri olacağına delalet eder. Eğer mezar sahibi hayattayken bir alim ise bu rüya sahibinin de alim olacağına işaret eder.

RÜYADA ÖLMEDEN MEZARA GİRMEK

Rüyada ölmediği halde mezara girdiğini gören kimse eğer kadınsa yakın zamanda istediği gibi bir kişi ile karşılaşarak evlenir. Bu rüya o kimsenin kuracağı yuvaya, iyi huylu ve tatlı sözlü bir hanıma işaret eder. Erkekler içinse bu rüya iş yaşamında meydana gelecek olumsuz gelişmelere veya bir suçtan ötürü yargılanmaya delalet eder.

RÜYADA MEZARLAR ARASINDA DOLAŞMAK

Rüyasında mezarlar arasında dolaştığını görmek, inançsız ve bidat ile uğraşan, kişiye hiçbir faydası olmayan kimselerin evine girip çıkmaya, böyle adamlarla oturup kalmaya ve vakit geçirmeye işarettir. Rüyasında mezarlar arasında dolaşan kimse faydasız amellerde bulunur veya hayatını boş uğraşlarla geçirir. Bu rüya bazen de dine aykırı ilim öğrenmeye veya tüm ömrü boyunca gereksiz çalışmalar yaptığına yorulabilmektedir.

RÜYADA MEZAR ÜZERİNE TOPRAK ÖRTÜLMEK

Rüyada mezarda bulunduğunu ve insanların kendi üzerine toprak örttüklerini görmek, kişinin eline geçecek gayrimenkule ve paraya işarettir. Bu nedenle böyle bir rüya gören kimse çalışmalarından bereket görür ve elde ettiği karla da kendisine mal mülk alır. Bu rüya servet sahibi olmaya, zenginleşmeye ve sıkıntılardan kurtulup feraha ermeye de yorulabilmektedir.

RÜYADA ÜZERİ YEŞİLLERLE ÖRTÜLÜ BİR MEZAR GÖRMEK

Rüyada üzeri yemyeşil bir mezar görmek eğer mezar sahibini tanıyorsanız o kişinin ahirette güzel bir makamı olduğuna ve güzel bir şekilde öldüğüne işarettir. Eğer mezar sahibi tanınmıyorsa yaptığınız bazı amellerle kulluk derecenizin yükseldiğine ve dini anlamda oldukça büyük ve güzel işler yaptığınıza bazen de rüya sahibinin ahlaklı ve namuslu bir kişi olduğuna işarettir.

mezar taşı

RÜYADA MÜSLÜMAN MEZARLIĞI GÖRMEK

Rüyasında Müslüman Mezarlığı görmek, bir milletin sahip olduğu orduya, o ordunun gücüne ve askerlerine ve bazen de savaş hazırlıklarına işarettir. Müslüman Mezarlığı eğer kafirlerle mücadele eden bir grup Müslüman varsa yakında zafere ulaşacaklarına ve tüm savaşın Müslümanların lehine sonuçlanacağına işarettir. Bazı alimlere göre ise bu rüya kişinin ahlakı ve kalbindeki iyi niyettir.

RÜYADA MECUSİ MEZARLIĞI GÖRMEK

Rüyada görülen Mecusi Mezarlığı genellikle kişinin kazanacağı haram mala, paraya veya haram yollara işaret eder. Bu rüyayı gören kimse geçimini helal olmayan yollardan kazanır ve kendisine hayırlı olmayacak mal elde eder. Bazen de bu rüya gören kişinin söyleyeceği yalana, hileye veya insanları söz ile kandırmaya işaret eder.

RÜYADA MÜŞRİK MEZARLIĞI GÖRMEK

Rüyada görülen müşrik yani kafir mezarlığı genellikle keder, üzüntü ve sıkıntıdır. Böyle bir rüya gören kişinin beklediği bir olay olumsuz olarak sonuçlanır veya özel hayatında bazı sıkıntılar yaşar. Eğer bu mezarlıktan bir şeyler almışsanız bu, yakında bir ganimete veya mirasa konacağınızın ve oldukça ferahlayacağınızın göstergesidir.

RÜYADA MEZAR KAZICI GÖRMEK

Rüyada mezar kazan bir kimse genellikle mal sahibi zengin bir adamın sembolüdür. Bu rüya yakında böyle bir kişiden gayrimenkul alacağınıza veya onun sayesinde istediğiniz eve kavuşacağınıza yorulmaktadır. Bazı alimlere göre ise mezar kazan kişi herkesin saygı duyduğu, çok zengin ve varlıklı bir adamdır. Rüya sahibi böyle bir kişi ile tanışarak ondan yardım görür veya onun yanında çalışır.

RÜYADA MEZARDA ÖLÜLERİ ÇİĞNEMEK

Rüyada mezarlığa girip orada ölüleri çiğneyen kişi dünya hayatında bazı sınavlara tabii olur veya bazı imtihanlarla sınanır. Bu rüya yakında başınıza gelecek olaylara ve sabrederseniz tüm olumsuzluklardan en kısa sürede sıyrılacağınıza işarettir. Rüyada ölüleri çiğneyen kişi bazen de dünyada bazı bidat işlere karışır ve günah işler.

RÜYADA ÖLÜLERLE GÜLÜP OYNAMAK

Rüyada mezarlıkta yapılması mekruh olan gülmek veya oyun gibi hareketleri yapmak genellikle günah işlemeyle, fasık ve hileci insanlarla bir arada bulunmaya işarettir. Bu rüya kişiye yapılan bir uyarıdır. Davranışlara dikkat edilmesi gerektiğini ve eğer yapılmazsa kısa süre içinde belaya veya fitneye uğranabileceğini hatırlatır. Bu rüyayı gören kimse ahiretten tamamen uzaklaşarak dünyevi olana yaklaşır.

RÜYADA MEZAR ÖRMEK

Rüyada mezar örmek kişinin ev sahibi olmasıdır. Bu rüyayı gören kimse eğer evi yoksa kısa zamanda gönlüne göre, geniş, ferah ve mutlu olacağı bir ev sahibi olur. Bazı alimlere göre ise kişinin evlenmesine, yuva kurmasına, sıcak ve huzurlu bir eve taşınıp eşiyle mutlu yaşamasına işarettir.

RÜYADA MEZARLIK ZİYARETİNDE BULUNMAK

Rüyada bir mezarlığı ziyaret eden kimse hapiste olan bir yakınını ziyaret eder. Bu rüya kişinin mahpus olan bir tanıdığına bazen de o kimsenin özgürlüğe kavuşmasına işarettir. Rüyada mezarlık ziyareti bazı alimlere göre ise hasta ziyaretine veya rahatsız olan bir kimsenin ihtiyaçlarını görerek ona yardım etmeye yorulabilmektedir.

RÜYADA BİR ÖLÜNÜN MEZARA KONDUĞUNU GÖRMEK

Rüyasında bir ölüyü mezara koyulduğunu gören kimse eğer hapiste ise kısa süre içerisinde özgürlüğüne kavuşur. Bu rüya genellikle hürriyete kavuşmaya veya üzerine atılan suçlamalardan kurtulmaya işaret eder. Bu nedenle böyle bir rüya gören kimse eğer kendisine atılan bir iftira varsa, tüm suçlamalardan temize çıkar ve gönül ferahlığına kavuşur.

RÜYADA EVİN ÇATISINA MEZAR KAZMAK

Rüyada evinin çatısına mezar kazan kimse uzun, sağlıklı ve güzel bir ömre sahip olur. bu rüya genellikle kişinin uzun bir hayat yaşamasına, yaşlılık dönemine erişmesine ve çocuklarının gününü görmesine işarettir.

RÜYADA BİR MEZARI BAŞKA BİR YERE NAKLETMEK

Rüyada bir mezarı diğer bir yere nakleden kimse kendisine veya çocuklarına o bölgede, şehirde evler satın alır. Bu rüya mal mülk sahibi olmaya, zenginleşmeye ve maddi sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Bazı alimlere göre ise yolculuğa çıkmak, bir şehirden başka bir şehre taşınmak veya uzaktaki akrabaları ziyaret etmek olarak da yorumlanabilmektedir.

RÜYADA AİLE MEZARLIĞI GÖRMEK

Rüyasında kendisine ait bir aile mezarlığı gören kişi eşi ve çocukları ile birlikte uzun ve güzel bir ömür yaşar. Bu rüya genellikle hayırla ve güzellikle yorumlanır. Aile saadetine, bütün bir ailenin huzurla, birlikte ve dayanışma içinde yaşamasına, ailevi sorunların çözülmesine ve kişinin eşi ile arasının daima iyi ve güzel olmasına işarettir.

YORUMLAR 28
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Fazla yagli yemeyin gec yemeyin Kalb ve beyin zorlandigi icin bäyle rüylarar gelir
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruyamda mezarliktan gecerken bir turbenin ustunde terk edilis bir kiz cocugu gordum onu almak istedim ama sahiplendigimi bilmiyorum tam o esnada uyandim ... Yani orada kaldigini yada aldigimi bilmiyorum
    Cevapla
  • Demet 4 yıl önce Şikayet Et
    Rüyasında eşim mezarlık görmüş bütün ölüler ihramlıymış
    Cevapla
  • Selda 4 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda ölen kardeşimin mezarına gidiyorum bütün mezarlara toprak doldurmuşlar fakat hepsi taşmış bende kardeşimin mezarı belli olsun diye etrafındaki toprakları kürek le temizleyip mezarına üzerine atıyorum
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Mezarın yanında bir geniş çukur altından sular akıyor hertarafından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...