Kek tarifleri: Islak kek, ağlayan kek, havuçlu kek, portakallı ve limonlu kek nasıl yapılır?

Günün her saati çay ve kahvenin yanında tercih edilen kekler, kolay hazırlanışının yanında oldukça doyurucudur. Pek çok farklı tarifi bulunan kekler damak zevkine göre farklı malzemeler eklenerek zenginleştirilebilmektedir. Peki kolay ve pratik kek nasıl hazırlanır? Kakaolu ıslak kek malzemeleri nelerdir? İşte gerçek browni tarifi...

Kek tarifleri: Islak kek, ağlayan kek, havuçlu kek, portakallı ve limonlu kek nasıl yapılır?
Kek tarifleri: Islak kek, ağlayan kek, havuçlu kek, portakallı ve limonlu kek nasıl yapılır?
GİRİŞ 03.12.2020 15:39 GÜNCELLEME 03.12.2020 15:40

Lezzetli ve pofuduk kekler, gün içinde tatlı ihtiyacını karşıladığı gibi tokluk hissi de vermektedir. Kolay hazırlanan kekler özellikle çay ve kahvelerin yanında tercih edilmektedir. Keklerin tam kıvamında lezzetli ve kabarık olması için bazı pratik ipuçları bulunmaktadır. Özellikle keklerin kalıba yapışmaması için kek kalımını güzelce yağlayıp un serpiştirilmesi tavsiye edilir. Kekin kıvamını tutturmak içinse özellikle yumurta ve şekerin iyice çırpılması gerektiği tavsiye edilir. Kek yaparken kullanılacak yumurtaların 10-15 dakika önce buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığında bekletilmesi ve şekerle karıştırıldığında en az 10 dakika çırpılması tavsiye edilmektedir. 

LEZZETLİ VE TAM KIVAMINDA KEK TARİFLERİ

1- Kakaolu Islak Kek - Ağlayan Kek:

Malzemeler:

2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar un
1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı hazırlanan karışım (sos içi)

Kurabiye tarifi: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye, mantar kurabiye nasıl yapılır

Hazırlanışı:

Önceden dışarı çıkarılan yumurtalar derin bir kaba alını ve üzerine şeker eklenir. Şeker ve un beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpılır. Ardından süt, kakao ve sıvıyağ eklenir ve biraz daha çırpılmaya devam edilir. Elde edilen karışımdan 1 bardak kadar sos için ayırılır. Sosu ayırdıktan sonra diğer malzemeler kabarta tozu, vanilya ve un da yavaşça eklenir ve tahta bir kaşıkla karıştırılmaya devam edilir. Uygun bir kek kalıbı ya da borcam vs iyice yağlanır ve üzerine un serpiştirilir. Hazırlanan karışım kek kalıbına döküldükten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılır. Kek pişerken sos için ayrılan 1 bardak karışım ve 1,5 su bardağı süt uygun bir tavada karıştırılarak ocakta 5 dakika kadar kaynatılır. Pişen kek fırından çıkartıldıktan 10 dakika sonra sos dökülür ve servis edilir. 

2- Havuçlu Tarçınlı Kek:

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 bardak süt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 orta boy havuç
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı iti çekilmiş ceviz
2,5 su bardağı un

Poğaçalar tarifi: Hem mayalı hem mayasız yumuşacık pratik poğaça tarifleri...

Hazırlanışı: 

Yumurta ve şeker derin bir kapta köpürene kadar çırpılır. Süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir. Havuçları iyice yıkayıp suyunu çıkardıktan sonra tarçın ve cevizle birlikte karışımın içine eklenir tahta kaşıkla karıştırılmaya devam edilir. Uygun bir kek kalıbı yağlanıp un serpiştirildikten sonra hazırlanan karışım eklenir ve önceden 180 derece ısıtılan fırında 35 dakika kadar pişirilir ve servis edilebilir.

3- Portakallı ve Limonlu Kek

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı taze sıkışmış portakal suyu
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı yağ
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

10 katlı katmer poğaça nasıl yapılır? Nermin Gül'den çıtır çıtır katmer poğaça tarifi

Hazırlanışı:

Derin bir kapta şeker ve yumurta köpük kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpılır. Ardından sıvıyağ, süt, vanilya ve kabartma tozu eklenerek 1-2 dakika daha karıştırılır. Portakal kabuğu, rendelenmiş portakal ve limon kabukları da ilave edildikten sonra un eklenir ve tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Yağlanmış ve un serpiştirilmiş kek kalıbına aldıktan sonra önceden 180 derede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir ve servis edilebilir. 

4- Gerçek Browni 

Malzemeler:

300 gr bitter ya da sütlü çikolata
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Tencerede çikolatalı sufle nasıl hazırlanır? 7 dakikada çikolatalı sufle tarifi

Hazırlanışı: 

Kek karışımını hazırlamaya başlamadan önce çikolata ve tereyağı benmari usulü ile buharda eritilerek karıştırılır. Çikolata ve tereyağı eritilirken kek karışımı hazırlamaya başlanır. Yumurta ve şeker derin bir kapta köpük kıvamına gelinceye kadar 7-8 dakika mikserle çırpılır. Ardından eritilen tereyağı ve çikolata yumurta ve şekerin üzerine yavaş yavaş eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Son olarak da vanilya ve un ilave ederek yavaşça karıştırılır. 

Browni kare ya da yuvarlak bir bocamda pişirilir. Bocamın üzerine direkt olarak hazırlanan karışım eklenmez. Borcam boyutlarında bir fırın kağıdı kesilir, fırın kağıdı ilk çöp kağıt gibi buruşturulur ve avuç içinde yuvarlak bir top haline getirilir ardından açılır ve borcamın içine serilir. Hazırlanan kek karışımı fırın kağıdının serili olduğu borcamın üzerine döküldükten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarıldıktan sonra dondurma ile servis edilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü