Esenler Şeb-i Yelda'yı çevrimiçi şiir gecesi ile karşıladı!

Esenler yılın en uzun gecesi 21 Aralık Şeb-i Yelda'yı şairlerin seslendirdiği şiirlerle karşıladı. Türkiye'nin önde gelen şairleri, birbirinden özel şiirlerini, Esenler'de çevrimiçi düzenlenen gecede okudu.

Esenler Şeb-i Yelda'yı çevrimiçi şiir gecesi ile karşıladı!
Esenler Şeb-i Yelda'yı çevrimiçi şiir gecesi ile karşıladı!
GİRİŞ 22.12.2020 15:22 GÜNCELLEME 22.12.2020 15:22

Esenler Belediyesi, "Şeb-i Yelda" yani yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık'ta şiir gecesi düzenledi. Bu yıl 7. si düzenlenen etkinlik,Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde çevrimiçi olarak gerçekleşti.  Geceye özel olarak bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen şairleri, birbirinden güzel şiirlerini yılın en uzun gecesinde seslendirdi.

#şiirsokakta temasıyla şiir dinletisi

Gecede Abdullah Yalın Karadağ, Aykağan Yüce, Celal Fedai, Hüseyin Akın, Kadir Ünal, Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş, Süleyman Çelik, Şakir Kurtulmuş ve Şeref Akbaba şiirlerini okudu.



Pandemiye uygun şiir dinletisi

Pandemi önlemleri gereğince online düzenlenen program, Esenler Belediyesi’nin “Şehir Ekranı” ve “Esenler Kültür” YouTube adresleri üzerinden çevrimiçi olarak yayınlandı. Pandemi döneminin olumsuz şartlarını şiirin gücü ile bir nebze de olsa etkisiz kılmayı amaçlayan program, ekran başındaki izleyicilerden tam not aldı. #şiirsokakta temasıyla düzenlenen gecede, kanun, ney ve tanbur dinletisi eşliğinde şiirler okundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü