Esenler belediyesi sanatseverlere online sergi deneyimi sunuyor

Esenler belediyesi koronavirüs pandemisi sebebiyle evde kalınan günlerde kişileri sanatla buluşturacak. Kişilere online sergi deneyimi yaşatacak olan Esenler belediyesi, “esenlersergi.com” sitesi üzerinden sanal tur ile sergi gezdirecek.

Esenler belediyesi sanatseverlere online sergi deneyimi sunuyor
Esenler belediyesi sanatseverlere online sergi deneyimi sunuyor
GİRİŞ 28.12.2020 17:06 GÜNCELLEME 28.12.2020 17:06

Evde geçirilen günleri sanatla buluşturmaya devam eden Esenler Belediyesi, sanatseverleri online sergi deneyimi ile buluşturuyor. Sanatı dijitale aktarma amacıyla geliştirilen projede yer alan sergiler, “esenlersergi.com” sitesi üzerinden sanal tur ile gezilebiliyor.

Sanatseverlere online sergi deneyimi

Esenler Belediyesi evde kalıp sosyal etkileşimi sınırladığımız pandemi günlerinde sanatın ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla oluşturduğu dijital platformlarına bir yenisini daha ekledi. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün bugüne kadar düzenlemiş olduğu sergilerin dijital olarak yer aldığı “esenlersergi.com” sitesiyle, sanatseverler sergileri online olarak gezebiliyor.

Ocak ayında yeni sergiler eklenecek

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin çizgilerle anlatıldığı “Akif’in Çizgisi 1” ve “Akif’in Çizgisi 2” isimli karikatür sergilerinin yer aldığı platformda Ocak ayı itibariyle içerikler güncellenecek. “Akif’in Çizgisi 3” isimli karikatür sergisi ve padişahların hayatlarının ve divanlarının anlatıldığı “Aheng-i Hümayun” sergisinin yanı sıra büyük Türk şairi Fuzûli’nin Peygamber Efendimiz’e olan sevgisini anlattığı 32 beyitlik “Su Kasidesi”ni ebru eseri ile anlatan Hikmet Barutçugil’in “Ab-ru’larda Su Kasidesi” sergisi de sanal olarak www.esenlersergi.com internet sitesinde yer alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak