Hakkari'de yaşayan 70 yaşındaki Safiye ninenin çalışma azmi! 10 kişilik işi tek başına yapıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 16 kilometre uzaklıktaki Suüstü köyünde yaşayan 8 çocuk annesi ve 10 torun sahibi 70 yaşındaki Safiye Ereli hem hayvancılık yapıyor hem de tek başına çalıştırdığı değirmenle 10 kişinin yapacağı işi tek başına yapıyor. 21 yıl önce eşini kaybetmesiyle tüm işlerin ona kaldığını söyleyen Safiye nine civar bölgelere ürün satışı bile yapıyor.

Hakkari'de yaşayan 70 yaşındaki Safiye ninenin çalışma azmi! 10 kişilik işi tek başına yapıyor
Hakkari'de yaşayan 70 yaşındaki Safiye ninenin çalışma azmi! 10 kişilik işi tek başına yapıyor
GİRİŞ 09.03.2021 09:12 GÜNCELLEME 09.03.2021 09:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta olan Suüstü köyünde yaşayan 8 çocuk annesi ve 10 torun sahibi Safiye Ereli, 21 yıl önce eşinin vefat etmesinden sonra kendilerine ait değirmeni çalıştırmaya devam etti. Yıllardır her sabah namaz kıldıktan sonra evden çıkan Safiye Ereli, 100 metre uzaklıkta bulunan değirmene geçerek bulgur, un, mısır ve buğday gibi tahılları öğütüyor. Normalde 10 kişinin yapması gereken işi tek başına yapan Safiye Nine, köyde hayvanlara da bakarak hem ot taşıyor hem yerini temizliyor hem de kuzuları emziriyor. Tüm zorluklara rağmen değirmende bulgur, un, mısır ve buğday gibi tahılları tek başına öğüten Ereli, Irak başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve tüm civar köylerden sipariş alarak evinin geçimini sağlıyor.

Bursa'da 3 çocuk annesi kadın erkek işi diyenleri umursamadı, ekmeğini 'mermerden' çıkarıyor!



21 yıldır 10 kişilik işi tek başına yapıyor

Değirmendeki işini bitiren Safiye Ereli, 70 yaşına ve tüm yorgunluğuna rağmen yetiştirdikleri ineklerine de bakarak kış için peynir ve süt topluyor.10 kişinin yapmadığı işi tek başına yaptığını dile getiren Safiye Ereli, “Evimin her şeyine ben bakıyorum. Sabah namazı kıldıktan sonra evime 100 metre uzaklıkta olan değirmene giderek bulgur, un, mısır ve buğday gibi tahılları öğüterek kullanılacak şekle getiriyorum. Normalde bu işi 10 kişi yapacakken, ben tek başıma yapıyorum. 21 yıl önce eşim bakıyordu. Eşim vefat ettikten sonra tüm sorumluluk bana düştü. 70 yaşıma rağmen her gün olduğu gibi işimi zevkle yapıyorum. Yaptığım işleri, Irak başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve tüm civar köylere göndererek evimi geçindiriyorum. Değirmendeki işimi bitirdikten sonra süt ve peynir için yetiştirdiğim ineklerime de bakıyorum. Bunların yanında, köyde hayvanlara da bakarak ot taşıyor, yerini temizliyor, kuzuları emziriyor ve biriken karları temizliyorum. Her şeye rağmen bir kadın olarak evime en güzel şekilde bakıyorum” ifadelerini kullandı.



Ninemizi çok seviyoruz

Safiye Ereli’nin torunu Bahar Ereli ise ninesinin 10 erkeğin yapamadığı işi yaptığını belirterek, “Hayvanlara ve değirmene bakarken, dışarıdaki işleri yapar, kar temizler ve ekmek pişirir. Tüm zorlu işleri yaparak evin geçimini sağlıyor. Biz ninemizi çok seviyoruz. Çünkü onun böyle çalışması bizleri çok mutlu ediyor'' dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da 8 çocuk ne işe yarıyor neden biri yardımcı olmuyor
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM SAĞLIK SIHHAT UZUN ÖMÜRLERLE ZENGİNLİKLER VERSİN,HER İstediğinide versin İ nşALLAH...Elin Ayağını öperim ANACIĞIM benimmmm
    Cevapla
  • Cemşit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Şalvarlı kadınlarımız bittiğinde ülkemiz de bitecektir..
    Cevapla
  • Vatansever db 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat