Bursalı muhtardan örnek girişim! Arıtılmış su tesisiyle 13 öğrenciye burs veriyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Kestelek köyü muhtarı alkışlanacak bir harekete imza attı. Muhtar köye kurduğu arıtma tesisiyle 19 litre suyu 1 liraya satarak buradan elde ettiği paralarla köyün üniversite okuyan 13 öğrenciye burs veriyor.

Bursalı muhtardan örnek girişim! Arıtılmış su tesisiyle 13 öğrenciye burs veriyor
Bursalı muhtardan örnek girişim! Arıtılmış su tesisiyle 13 öğrenciye burs veriyor
GİRİŞ 20.03.2021 11:22 GÜNCELLEME 20.03.2021 14:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Kestelek köyü muhtarı örnek bir girişime imza attı. Köy meydanına arıtma sistemi kuran muhtar, burada 19 litre suyu 1 liraya satıyor. Paramatiğe 1 lira atan köylüler, 19 litre damacanayı doldurabiliyor. Muhtar uygun fiyata köylüye temiz su hizmeti verirken, sulardan biriktirdiği paralarla da köylerinde üniversite okuyan 13 öğrenciye burs verdi. İhtiyacı olan çocuklar aldıkları burstan dolayı köy muhtarı Kemal Doğru'ya hayır dua ediyor. 

Diyarbakırlı kuyumcu bu hareketiyle herkesin takdirini topladı!



Köy derneğinin bütçesiyle arıtma sistemi yapıldı

 

Köylerine vatandaşlar faydalansın diye su arıtma tesisi kurduklarını ifade eden köy muhtarı Kemal Doğru, "Arıtma tesisinden köylüler 1 liraya 19 litre su doldurabiliyor. Buradan topladığımız 1 liralarla köyümüzde üniversite okuyan 13 öğrencimize burs verdik. Bu arıtma sistemi bize 10 bin liraya mal oldu. Bu parayı da köyümüzde bulunan derneğin bütçesinden karşıladık" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcısı olsun, böyle sorumlu ve çevresinin sorunlarını çözmek için uğraşan yerel idarecilere ihtiyaç var. Allah sayılarını çoğaltsın. Hem köylünün içme suyu problemini çözmüş hem de öğrencilere burs veriyor.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    işte bu muhtara kalem müdürü olunur kemal bey kemal kılıçdaroğlu istanbul-ankara-izmir chp belediyeleri kaç bin öğrencinin bursunu kesti kaç bin fakire gıda yardımını kesti söylermisin
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razti olsun cok örnek gurur ve onur verici bir davranis
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler , çok güzel bir çalışma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor