Sivaslı Mehlika tablet parasını yetim çocuklara bağışladı

Sivas'ta yaşayan 8 yaşındaki Mehlika Mermer tablet almak için biriktirdiği bin 10 TL 75 kuruşu yetim çocuklara bağışladı.

GİRİŞ 26.03.2021 10:34 GÜNCELLEME 26.03.2021 11:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sivas'ta yaşayan 8 yaşındaki küçük kız alkışlanacak bir harekete imza attı. Tablet almak için biriktirdiği parayı hiç düşünmeden yetim çocuklara bağışlayan küçük kız gönülleri fethetti. Sivas Valiliği himayesinde yürütülen "700 fikir 700 proje" Altınyayla  Kaymakamlığının  uygulamaya koyduğu "Bir Dilek Tut" projesi gönüllü bağışlarla yürütülüyor. Proje, Altınyayla genelinde okullarda okuyan 35 yetim çocuğu kapsıyor. Çocukların odalarındaki ihtiyaçları yerine tespit edilerek, Ramazan Bayramı öncesi giderilip çocuklara teslim edilecek. Altınyayla ilçesinde yaşayan  8 yaşındaki 2. sınıf öğrencisi Mehlika Mermer, tablet almak için biriktirdiği kumbarasındaki  Bin 10 TL 75 kuruşu  yetim çocuklar için bağışladı. Kumbarasıyla kaymakamlığa gelen Mermer, Bin 10 TL’yi elleriyle Altınyayla Kaymakamı Ahmet Tayyip Kahraman’a teslim etti. 

5 yaşındaki Yiğit'in bağışçısı vazgeçti, 3 yaşındaki kardeşinin iliğiyle hayata tutundu!



Yetim çocukların faydalanmasını istedim

Kaymakam Kahraman, duyarlı davranışlarından ötürü Mermer ailesine teşekkürlerini dile getirdi. Mehlika Mermer, tablet almak için biriktirdiği parayı yetim çocuklara bağışladığını belirterek “2.sınıf öğrencisiyim, annem ve babam yetim çocukların hakkında konuşurken benim aklıma onlara yardım etmek geldi. Ramazan bayramından beri biriktirdiğim, kumbaramdaki paramı onlar için bağışladım. Aslında bu parayla tablet almayı düşünüyordum ama yetim çocukların faydalanmasını istedim.  Bu yardımda bulunma fırsatını bana verenlere teşekkür ederim” dedi. 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Tâc 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam bi mizansen... 1.010 TL, 75 KURUŞ muş!!! Tam bi Sivaslı davranışı. Hem gündem olacaklar, hem de sadece 1000 liracıkları ziyan olacak ! Bir de inandırıcı olsun diye 10 TL, 75 kuruş eklemişler. Kimbilir cukkalarında kaç milyon vardır. Sivaslılar gizli zengindir. Nereden kısıp biriktireceklerini şaşırırlar.
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivaslılar kadar taş düşsün başına. İnsanın iyi niyetini suistimal ediyorsun, iyi niyetli insanların şevkini kırıyorsun, yazıklar olsun sana.
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler de nargile paralarını paylaşsa yeter aslında hepsi bizim cebimizden çıkıyor Türkiye acil yardım bekçisi değil.
    Cevapla
  • e.cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. Maşallah.
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    kurban olurum seni yaratana Maşaallah
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo
    Cevapla
  • Abdurahman GENÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Mehlika'mıza bu duyguyu veren önce ailesine sonra da öğretmenlerine saygılar sunarak kendisini tebrik ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler