Öğretmenliği bırakıp kaz çiftliği kurdu! Hedefi yılda 8 bin adet kaz üretmek

Muş'ta yaşayan Fehmi İşer bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra bırakarak kendi kaz üretim çiftliğini kurdu. Hayallerinin peşinden giden İşer 150 anaç kazla başladığı üretimde yılda 8 bin kaz yavrusuna ulaştı.

Öğretmenliği bırakıp kaz çiftliği kurdu! Hedefi yılda 8 bin adet kaz üretmek
Öğretmenliği bırakıp kaz çiftliği kurdu! Hedefi yılda 8 bin adet kaz üretmek
GİRİŞ 09.07.2021 15:48 GÜNCELLEME 09.07.2021 16:00

Muş’ta, öğretmenlik mesleğini bırakıp kendi hayallerinin peşinden koşarak merkeze bağlı Yeşilyurt köyünde çiftlik kuran İşer, 150 anaç kazla üretime başladı. Her gün kazların bakımlarını özenle yapan İşer, onları bir yandan beslerken bir yandan da topladığı yumurtaları çeşitli işlemlerden geçirerek kuluçka makinesine bırakıyor. Şu anda binin üzerinde kaz yavrusu elde eden İşer, yılsonuna kadar bu sayıyı 8 bine yükseltmeyi amaçlıyor..

Beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandıBeyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandı

 

HEDEFİ 5-8 BİN YUMURTA ELDE ETMEK

Daha önce bir süreliğine öğretmenlik yaptığını anlatan Fehmi İşer, “Kendi işimi kurmaya karar verdim. Buna beni süren süreç, kendi işimin patronu olayım ve aynı zamanda hem kendime hem insanlara faydalı olmak oldu. Ekonomik bazda bir yerlere gelmek istedim. Elimde şu anda Çin ve Linda kazları var. 150 anaç kazım var. Bu yılki hedefim 5 ile 8 bin arasında yumurta elde etmek ve şu anda bine yakın da civciv elde etmiş durumdayım. Civcivleri 25-30 TL arasında satıyorum. Piyasada civcivleri ucuza veren de var daha pahalıya veren de var. Muş’un doğası kaza çok uygun ama kaz yeme kültürü Muş’ta yok. Şu an Kars’ın adı var ama yetiştiricilik konusunda Muş, Kars’tan ileri seviyededir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama