Elazığ'da arıcı, ayılar ballarını yemesin diye yaptığı düzenekle görenleri şaşırttı

Elazığ'ın Palu ilçesinde 6 yıldır arıcılık yapan İbrahim Saylan ayıların kovanlara saldırmasını önlemek için çareyi yerden 3,5 metre yükseklikte iskele kurmakta buldu.

GİRİŞ 06.08.2021 16:20 GÜNCELLEME 06.08.2021 16:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Kayahisar köyünde hobi olarak 6 yıldır arıcılık yapan İbrahim Saylan, geçen sene ayıların fazla olmasından ve sürekli bal kovanlarına saldırıp kırılmasından bıktı. Saylan çareyi 3,5 metre yükseklikte iskele yapmakta buldu. Kurduğu iskeleye kovanlarını yerleştiren Saylan, bu sene ayıların saldıramadığını ve bal veriminin yükseldiğini söyledi. 

Üreticinin çeyrek altını çiçek bamyası: Kilogramı 200 TL'ye satılıyorÜreticinin çeyrek altını çiçek bamyası: Kilogramı 200 TL'ye satılıyor



HOBİ OLARAK ARICILIK YAPIYOR

Kayahisar köyünde hobi olarak arıcılık yaptığını aktaran İbrahim Saylan, “5-6 yıldan fazladır arıcılık yapıyoruz. Bizim önceki arılarımız burada yerdeydi. Geçen sene ayı gelip kovanlarımıza vurdu ve 10 tane kovanımızı kırdı. Ondan sonra 3,5 metre yüksekliğinde olan bu iskeleyi yaptım. Arılarımızı buraya koyduk. Şu ana kadar ayılar bu iskeleye çıkamadı. Yerdeyken arılara daha iyi bakıyorduk ama bir randıman alamıyorduk. Çok kaybımız oluyordu. Şimdi yukarı da olduğu için ayı vuramıyor bizde daha iyi bal verimi alıyoruz. Arının önü daha fazla açık durumda biraz bakımında sıkıntı çekiyoruz ama verim konusunda daha iyiyiz. Bizim bölge kırsal alan ormanlık olduğu için ayı çok oluyor. Onlar da arılarımıza çok zarar veriyordu. Ayıya yaşam alanı tanımak, yasak olduğu için ve en önemlisi canlı olduğu için karışmıyoruz. O yüzden bizde böyle bir çözüm bulduk. Hem ayının yaşamına karışmıyoruz hem de ayı arılarımıza karışamıyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah size. Ayılara tuzak kurup zarar verme yerine, böyle bir yol seçmişsiniz. Allah bereket versin.
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Bol ve bereketli ürün almanı dilerim. Fakat inşallah ayılar veya domuzlar iskeleyi tahrip etmezler. o zaman daha kötü olur.
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayı o iskeleyi yıkar. Daha sağlam bir şey yapman lazım.
    Cevapla
  • Dobra-37 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç uğraşma O ayılar balları yine yerler Artvin de belgesele konu olmuş Adam evin damına arıları yerleştirmiş cam yok duvarlar saç kaplı olduğu halde ana ayı merdiven vazifesi görerek yavruyu yukarı attı o da dolu kovanları belirleyip aşağı attı.
    Cevapla
  • Musam 2 yıl önce Şikayet Et
    Arı iskeleyi parçalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak