Temizlik görevlisi yolda kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajıyla kurtardı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kahvehanede kalp krizi geçiren Necati K.'yı o esnada sokakta temizlik yapan 28 yaşındaki belediye personeli Müslüm Kaya 'nın müdahalesi kurtardı. Kaya kalp masajı yaparak hayata döndürdü..

Temizlik görevlisi yolda kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajıyla kurtardı
Temizlik görevlisi yolda kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajıyla kurtardı
GİRİŞ 29.09.2021 10:28 GÜNCELLEME 29.09.2021 10:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kahvehanede kalp krizi geçiren Necati K., bu sırada sokakta temizlik yapan belediye çalışanı Müslüm Kaya’nın (28) müdahalesiyle yaşama tutundu. Kalp masajıyla Necati K.'yi hayata döndüren Kaya, "Kardeşim hemşire olduğu için o öğretmişti. Vatandaşlar bana 'kalp masajı yapma' dediler ama dinlemedim" dedi.

Diz ağrısı için denediği bitkisel tedavi hayatını kararttı! Diz ağrısı için denediği bitkisel tedavi hayatını kararttı!




SOKAKLARI SÜPÜRÜRKEN FARK ETTİ

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Müslüm Kaya, önceki gün görev bölgesi Piyale Paşa Mahallesi'nde sokakları süpürürken, kahvehanede Necati K.'nin fenalaştığını gördü. Necati K.'nin nabzı ile kalbinin atmadığını fark eden Kaya, hemşire kız kardeşinden öğrendikleriyle müdahalede bulundu. Kaya, Necati K.'ye kalp masajı yaparak yeniden hayata döndürdü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekibi, Necati K.'yi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen, anjiyo yapılan Necati K'.nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

HEMŞİRE KARDEŞİNDEN ÖĞRENMİŞ

Yaptığı kalp masajıyla birlikte Necati K.’nin nabzının yeniden atmaya başladığını ifade eden Kaya, "Kahvehanede bir kalabalık gördüm. Bir kişi yerde baygın yatıyordu. Yüzünü yıkamışlar. Diline baktım, boğazına kaçıp kaçmadığına. Dilinde sıkıntı yoktu. Nabzı ve kalbi atmıyordu. Kalp krizi geçirdiğini anladım. Kalp masajı yapınca sağ kolu kıpırdadığını gördüğümde bıraktım.Kardeşim hemşire olduğu için o öğretmişti. Vatandaşlar bana 'kalp masajı yapma' dediler ama dinlemedim. Kalp masajı yapınca nabzı yerine geldi. Ambulansla sedyeye koyduk. Kalbi yeniden ambulansta durdu. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 3 damarı tıkanmış ve 1'ini açabilmişler. Yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor. Doktor, 'olay yerinde ilk müdahaleyi kim yaptıysa ona can borcunuz var 'demiş. Yine olsa yine vatandaşlık görevimi yaparım" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda bir çok gereksiz ders var en azindan bazi bilgiler öğretilse bence birçok hayat kurtarilir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim
    Cevapla
  • Siinirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!