İzmir'de 36 yaşındaki Burak'ın organları 4 kişiye umut oldu

İzmir'de 36 yaşındaki Burak Altay'ın özel bir hastanede beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlamak istedi. Genç adamın kalp, karaciğer ve 2 böbreği 4 kronik organ yetmezliği olan hastaya nakledildi.

İzmir'de 36 yaşındaki Burak'ın organları 4 kişiye umut oldu
İzmir'de 36 yaşındaki Burak'ın organları 4 kişiye umut oldu
GİRİŞ 05.01.2022 17:51 GÜNCELLEME 05.01.2022 17:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İzmir’de özel bir hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılan 36 yaşındaki Barış Altay’ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Burak Altay’ın ailesi, genç adamın organlarını bağışlamak istedi. Gerekli işlemlerin halledilmesi sonrasında Burak Altay’ın kalp, karaciğer ve her iki böbreği, Türkiye’nin çeşitli illerinden 4 hastaya nakledildi. Organ bağışını yapan hastaya bakan ve beyin ölümü tanısını koyan yoğun bakım ekibi Prof. Dr. Kaan Katırcıoğlu, Uzm. Dr. Fatih Balaban ve Uzm. Dr. Şeyda Canlı, ailenin organ bağışı konusunda çok bilinçli davranarak nakil sürecini hızlandırdığını belirtti.

Denizli'de 59 yaşındaki adam damadının karaciğeriyle hayata tutunduDenizli'de 59 yaşındaki adam damadının karaciğeriyle hayata tutundu

AİLE ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA ÇOK BİLİNÇLİ

Olay günü nöbetçi hekim olan Uzm. Dr. Fatih Balaban, “Hastanemiz yoğun bakım ünitesinde ben nöbetçiydim. 36 yaşında erkek hastamızın, muayene bulguları sonucunda beyin ölümü tespit edildikten sonra tıbbi süreç aileye aktarıldı. Ardından bakanlık adına organ nakli koordinatörümüz Uzm. Dr. Deniz Aslan, aile ile görüştü. Aile, bu pandemi sürecinde çok kıymetli bir kararla organ bağışında bulunmak istediklerini söyledi. Biz de resmi süreci hızlandırdık. Bakanlığın organ nakli koordinasyon merkezinin çok seri çalışması sonrasında hastamızın kalp, karaciğer ve her iki böbreği olmak üzere 4 organı başarılı bir şekilde çıkartıldı. Organlar, ülkemizin çeşitli yerlerindeki hastanelere aktarıldı ve 4 hastamıza şifa oldu. Aile çok bilinçliydi. Organ bağışı konusunda donanımlılardı. Organ bağışı ve kan bağışının azaldığı bu süreçte bu yaklaşımlarından ötürü biz de mutlu olduk. Ailenin organ bağışı ile ilgili yaklaşımı, süreci de hızlandırdı” dedi.   
 
PANDEMİDE ORGAN NAKİL ORANI DÜŞTÜ 

Organlarını bağışlayan hastaya bakan ve beyin ölümü tanısını koyan yoğun bakım ekibinin başında olan Prof. Dr. Kaan Katırcıoğlu da “Organ naklinde esasında olması gereken, kadavradan organ alınıp canlıya verilmesidir ancak ülkemizde genelde canlıdan canlıya nakil yapılıyor. Bu vakada aile çok istekliydi, bilinçliydi. Kısa sürede nakil süreci tamamlandı. 4 kronik organ yetmezliği hasta, bu şekilde normal hayatına dönebildi. Pandemi sürecinde organ nakli oranı düştü. Organ nakli sürecine PCR testi de eklendi. Covid öncesinde böyle bir süreç yoktu. İki kez PCR testi yapılıp negatif çıktıktan sonra ancak nakil yapılabiliyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Organ bağış dinimiz ne diyor hic arastirmadim simdi arastiracam eger dinen caiz ise vasiyet edecem organlarim bagislansin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda Kemal Özer'in çok çarpıcı videosu var izlediğimde irkilmiştim. İnternette araştırılıp izlenebilir.
    Cevapla
  • Yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Essebebi kel fail. Yaptığın bütün iyilikler zayi olmaz ve kötülüklerde zai olmaz. O organla la işlenecek günah ve haramlar da organ sahibinin amel defterine geçer. Siz o organları hangi güç ve kuvvetiniz ile elde ettiniz ki başkalarına bağışlıyorsunuz, mal sizinmi hangi dükkandan aldınız. Mahşerde emanete hıyanet cezası göreceksiniz
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ekmek bıçağı satıyorsun, biri senden aldığı bıçakla adam kesse günah sana mı yazılır?
    Cevapla
  • Cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsin ki sen Allah'ın yerine hüküm veriyorsun cahil. Haşa Allah acizmi organların dediğine göre hüküm versin. Sizin nasıl bir Allah inancınız.
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyin ölümü denen safsata 1967 yilinda bir doktor sayesinde hayata gecirildi, insanlarin organlarini canli insandan beyin ölümü safsatasiyla söküp alabilmeleri , kalp attigi müddetce insan yaşiyor demektir, tipta çok görüldü beyin ölümü denen kişilerden çok var normal hayatina dönen, Yani gerçekten ölmüş olsaydi geri dönmesi mümkünmü.
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    SN: cahil ersoy, Benim bizzat 70 yaşinda halam* beyin ölümü dediler *ve kalbi makineyle TIP cihazlariyla atiyordu, Halam 3 ay sonra kendine geldi ve normal yaşantisini sürdürüyor, tam 8.sene oldu. Sana kalsaydi kadincagiz öleli 8 sene olacakti, Aslinda sen bilmedigin konulara girme.
    Cevapla
  • Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalp makine sayesinde atıyor.Fişi çektiğin anda hasta ölüyor zaten.Bilmeden yorum yapmak bizim milletin hastalığı
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyin ölümü gerçekleşince ölmüş mu oluyor. Nefes almiyor kalbi atmiyor idrar yapmiyor mu? Ölmeden öldürmeyin şu insanlari.
    Cevapla
  • krm 2 yıl önce Şikayet Et
    makineye bağlı nefes aliyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!