Rusya'da felç oldu! Tekerlekli sandalyeyle geldiği Türkiye'den yürüyerek döndü

Moskova'da yaşayan 55 yaşındaki 3 çocuk babası Izzar Aflatov damar yumağının omuriliğine yaptığı baskı nedeniyle felç oldu. Rusya'da hekimlerin yapmadığı operasyonu Türkiye'de oldu. Tekerlekli sandalye ile geldi, yürüyerek çıktı

Rusya'da felç oldu! Tekerlekli sandalyeyle geldiği Türkiye'den yürüyerek döndü
Rusya'da felç oldu! Tekerlekli sandalyeyle geldiği Türkiye'den yürüyerek döndü
GİRİŞ 25.01.2022 12:10 GÜNCELLEME 25.01.2022 12:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Moskova’da yaşayan Izzar Aflatov, yaklaşık 7-8 ay önce iki bacağında güçsüzlük hissetmeye başladı. Bir süre sonra desteksiz yürüyemeyecek hale gelen Aflatov, Moskova’da bir çok hekime muayene olup, MR çektirdi; ancak sağlıklı bir tanı konulamadı. Türkiye’de yaşayan yakınlarının çağırmasıyla İzmir’e gelen Aflatov’u muayene eden Medicana International İzmir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, omurilik üzerindeki damarlarda bir patoloji olabileceğinden şüphelendi. 

Mardin'den acı haber: 19 yaşındaki aşısız hamile kadın koronavirüse yenik düştüMardin'den acı haber: 19 yaşındaki aşısız hamile kadın koronavirüse yenik düştü

2 HAFTA İNCELENDİ

Izzar Aflatov’un omurilik bölgesindeki sağlı sollu 22 farklı kıl kadar ince damarı 2 hafta boyunca incelediğini söyleyen Doç. Dr. Uçkun, “Bu incelemeler sonucunda bir yerde damar yumağının omuriliğe baskı yaptığını gördük. Bu durumda iki farklı tedavi yöntemi vardır. Biri açık cerrahidir. Bu durumda iki tane omuru almamız gerekecekti. Biz bunu anjiyoyla yapmaya karar verdik. Özel bir materyalle o damar yumağını tıkadık. Omurilik üzerine olan bası ortadan kalktı. Basının ortadan kalkmasıyla hasta 2. gün kendisini daha iyi hissettiğini söyledi ve ayağa kalkmayı başardı. Yaklaşık 2-3 ay içerisinde daha belirgin bir düzelme olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 
 
NADİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK

Izzar Aflatova’un rahatsızlığının çok nadir görülen bir hastalık olduğunu dile getiren Doç. Dr. Uçkun, “Bunun sebebi bilinmiyor. Travma nedeniyle olmuş olabilir, doğuştan olabilir. Hasta 7-8 aydır Rusya’da tedavi için uğraşıyormuş; ancak son 2 ayda çok ilerlemiş. Rusya’da hekimler, ameliyatı yapabileceklerini ancak garanti veremeyeceklerini söylemişler. Tabi böyle bir sözü duyunca da ameliyat olmak istememiş. Buraya tekerlekli sandalye ile geldi, desteksiz yürüyemiyordu. Şu anda kendi başına yürüyebiliyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • abdulkadir çınar 2 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle haber başlığı yapın ya yok koronayı yendi yok kanseri yendi vs... hastalığı verende ALLAH şifayı verende ALLAH kalın sağlıcakla
    Cevapla
  • çile 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede doktor kıymetini bilmiyoruz sağlıkta dünya birincisiyiz ama o kadar nankör varki içimizde
    Cevapla
  • Karahanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah doktorlarımıza sabır versin.Onların her birinin işi vardır şu an ve çok yoğunlar.En zor okulları okuyup doktor olan bu arkadaşlar bazen veterinere gitmesi gerekenlere de bakıyor sağ olsunlar.
    Cevapla
  • İlhan demirkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin zengindir birde normal vatandaşları SSK hastanelerinde görün tam tersi saglam giren hasta çıkıyor paranın gücü
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    ssk hastaneleri kaldırıldı be koçum o kılıçdaroğlu zamanındaydı, şimdi ŞEHİR HASTANELERİ var özel hastane konforunda halk bedava gidiyor.
    Cevapla
  • çınar 2 yıl önce Şikayet Et
    İlhan bey siz hala kılıçdaroglunun yönettiği SSK kurumundan bahs ediyorsun ama o korku filimi biteli çok oldu
    Cevapla
  • hilal71 2 yıl önce Şikayet Et
    sağlam insanın hastanede ne işi var
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktorumuzu tebrik edeceğine şu bakış açısına bak. Sanane arkadaş zenginse.
    Cevapla
  • laf 2 yıl önce Şikayet Et
    atma ziyaaaa
    Cevapla
  • Sezai kılıç. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu türkiyedeki doktorlar zaten yabancıları iyileştiriyorlar,kendi insanlarına köpek gşbi davranıyorlar.her şey para.sonra niye dayak yedik.
    Cevapla
  • Karahanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi insanları da siz mı oluyorsunuz.Doktora dayak atmayı normal gören sizler. Her gün yüzlerce kişinin derdine derman ol sonra dayak ye. Arkadaşlar siz de veterinere gidin o zaman.
    Cevapla
  • Babaların babası 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem parayla oluyor bu işler diyorsunuz evlatlar rusyada niye olmadı acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı