P&G’den "39 İyilik Hareketi"

Pandeminin Türkiye’de görüldüğü günden bu yana ihtiyaç sahiplerine çeşitli kurumsal ve marka programlarıyla destek olan P&G, 2021 yılında 39 iyilik hareketini faaliyete geçirdi.

P&G’den "39 İyilik Hareketi"
P&G’den "39 İyilik Hareketi"
GİRİŞ 08.03.2022 15:29 GÜNCELLEME 08.03.2022 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilenenlere milyonlarca dolar değerinde ürün, kişisel koruyucu donanım ve finansal destek sunan Procter & Gamble Türkiye (P&G), markalarıyla birlikte 2022 yılında 39 İyilik Hareketi’ni hayata geçiriyor.

2021 yılının başında P&G Türkiye olarak pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlara spordan sağlığa, eğitimden Kurumsal Vatandaşlık ilkelerinin kapsadığı her alana uzanan farklı projeleri hayata geçirirken yaşamları olumlu anlamda değiştirmeye odaklandılar. Türkiye'de her 10 evin 9'unda en az bir ürünle var olan ve bu topraklardaki 35'inci yaşına girmeye hazırlanan global bir şirket P&G Türkiye, bu faaliyetleri sorumlulukları olarak kabul ettiklerini açıkladılar. Farklı yaş ve meslek gruplarına ulaşmayı hedefleyen P&G Türkiye , hemen her kesimden insanın hayatını iyileştirerek sektörün de öncü 30 Sivil Toplum Kuruluşu ve 6 Spor Kurumu ve Federasyonlarıyla birlikte çalışıyor. 

2021 yılında spor alanında ayrı bir özenle çalışmalar yaparak gündeme gelen P&G, sporun aktif olarak çalıştıkları alan olduğunu açıkladı. Sporu hem çocuklarda bedensel ve zihinsel katkı amaçlı olarak uyguladıklarını hem de ülkemize yatırım yaptıklarını söyleyen P&G, 8 yıl önce başlattıkları Olimpik Anneler projesiyle alternatif spor branşlarını ve sporcularını desteklemeye devam ettiklerini duyurdu. 

Olimpik Anneler projesi

Ülkemizi Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek sporculara ve onların annelerine de katkı sunan P&G, bu yıl destek sundukları 34 sporcu arasından 14 kadın ve 15 erkek olmak üzere toplam 29 sporcumuz ülkemizi Tokyo'daki Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmeye hak kazandı. Bu sporcularımızdan 8'nin, 2 Altın olmak üzere ülkemize madalya ile dönmesi, gururlandırdığı ve doğru yolda ilerlediklerini bir kez daha gösterdiği için mutluluk duyduklarını açıkladılar. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda da P&G globalde 2028'e kadar olan Paris, Beijing, Milano ve Los Angeles'ta gerçekleşecek Olimpiyatlar ve Kış Olimpiyatları sponsorluğunu devam ettireceğini ve buna Paralimpik sponsorluğunu da eklediğini duyurdu. 

Olimpik Anneler

Mart 2013'ten beri P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı olan Tankut Turnaoğlu, "Tüm bunların ışığında 2021'in iyilik için çalıştığımız ve önemli sonuçlar aldığımız bir yıl olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Önümüzde inşa ettiğimiz değerleri daha ileriye taşıyacağımız aydınlık bir gelecek var. Yeni yılda da İyilik Güçlenmeye devam edeceğiz. 2022'de de 35. yılımızı sevgi ve iyilik odağında "Sevgi Her Kapıyı Açar" söylemimiz ile başlayacağız." dedi. 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu

P&G ÇATISI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İYİLİKLER:

  • 1. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile öğrencilere ve okullara spor ekipmanları gönderdi,
  • 2. TEV aracılığıyla öğrencilere eğitim bursu verdi,
  • 3. ÇEVKO vasıtası ile 35. yılına girerken bir seri ağaçlandırma projesi başlattı ve P&G Olimpik Anneler Ormanı kurdu,
  • 4. ÇEVKO Kadınlarbilir P&G Olimpik Ormanı ile ağaçlandırma serüvenine devam ediyor,
  • 5. ÇEVKO ile çalışmaları için P&G Çalışanları Ormanını hayata geçiriyor
  • 6. Milli Voleybol Kaptanımız Eda Erdem Dündar adına IOC iş birliği çevresinde TEGV'in İyilik İçin Sporcular Fonu'na destekte bulundu,
  • 7. Salgın başlarında gelirsiz kalan binlerce aileye günlük erzak harcamalarına destek olmak için 400 TL'lik market çeki hediye etti,
  • 8. Bağış ortağı olan Kızılay ile P&G markalı ürünleri ihtiyacı olanlara ulaştırıldı ve geçtiğimiz yıl 2,5 milyon TL değerinde ürün bağışı gerçekleştirildi,
  • 9. Kızılay ile Ramazan ayında 5 bin aileye P&G ürünlerinden oluşan hijyen kiti dağıtıldı
  • 10. Kızılay ile Mülteci kamplarında yaşayan binlerce aileye ürünler ulaştırıldı,
  • 11. Kızılay ile Artvin ve Rize'deki sellerin ardından ürün bağışları gerçekleştirildi,
  • 12. Kızılay ile Giresun'da selden etkilenenlere el uzatıldı. 

P&G TÜRKİYE HAKKINDA;

P&G 1837 yılında William Procter ve James Gamble tarafından A.B.D'nin Cincinnati kentinde kurularak sabun ve mum üretimi alanında faaliyete başladı. Bugün, 65 markasıyla dünya çapında 180'den fazla ülkede günde 5 milyara yakın insanın yaşamına dokunan P&G, 'HIzlı Tüketim Ürünleri' alanında faaliyet göstermektedir. 

P&G, Türkiye pazarına ilk girdiği 1987 yılından bugüne sürdürülebilir bir iş modeliyle faaliyet göstermektedir. 

P&G markaları

Türkiye'de her 10 haneden 9'unda en az 1 P&G markası bulunmaktadır.

P&G Türkiye'de bebek bakım tıraş, kadın kişisel bakım, ev ve kumaş temizlik ve bakı ağız bakım, saç bakım ve sağlık kategorilerinde en az 20 markayla hizmet vermektedir.

YORUMLAR 1
  • davut uyar 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi ürünleri boykotluyouz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı