İftar menüleri 2023: 28. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menülerimizde bugün; topalak çorbası, zeytinyağlı enginar yemeği, firik pilavı ve incir uyutması tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 28. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 28. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 19.04.2023 18:30 GÜNCELLEME 20.04.2023 10:20

Ramazan ayının son iftar yemeğine bir gün kala yine birbirinden lezzetli ve güzel iftar menüsüyle karşınızdayız. Bugünkü iftar menümüze yöresel bir çorba tarifi ile başlangıç yapıyoruz. Ardından tam zamanı gelen bir sebze ile enfes bir zeytinyağlı ve lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek bir pilav tarifi ile devam ediyoruz. Son olarak çorbayı yaparken harcadığınız zamanı telafi edecek hızlı ve pratik bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte yirmi sekizinci gün iftar menümüz…

28. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Topalak çorbası,
  • Zeytinyağlı enginar yemeği,
  • Firik pilavı,
  • İncir uyutması

TOPALAK ÇORBASI TARİFİ

Topalak yemeği tarifi

Ramazan ayının son iftarı günlerine yakışır, Anadolu’da düğünlerde ve davetlerde severek tüketilen topalak çorbası tarifi ile sıcacık bir başlangıç yapıyoruz. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı olsa da çorbayı içerken emeklerinizin karşılığın aldığınızı fark edeceksiniz.

Ana yemek yerine de geçer: Topalak çorbası tarifi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Hazır enginar ve bezelye taze taze tezgâhlarda yerini almışken, sofralarımıza konuk etmesek olmazdı. Tek tencerede, hiç uğraş gerektirmeden kendi kendine lezzetiyle pişen bu enginar yemeği tarifini çok sevecek ve mevsimi hiç geçmesin isteyeceksiniz.

Hafif ve lezzetli: Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

FİRİK PİLAVI

Firik pilavı tarifi

Etsiz olmaz diyenler için, kuşbaşı etle hazırlanan geleneksel firik pilavı ile devam ediyoruz. İçerisinde yer alan birbirinden doyurucu malzemeler hem gözünüz hem de mideniz bayram edecek.

Geleneksel lezzet: Firik pilavı tarifi

İNCİR UYUTMASI TATLISI

İncir uyutması tatlısı tarifi

Evet, çorbada bayağı zaman harcadık. Ama bu tatlı yapmayacağımız anlamına asla gelmez. On dakika da hızlıca hazırlayabileceğiniz, incir uyutması tatlısı üstelik rafine şekersiz ve bir o kadar da hafif. İftardan sonra bir bardak çay eşliğinde size iyi gelecek.

On dakika da, rafine şekersiz: İncir uyutması tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı