İftar menüleri 2023: 29. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menümüzün son gününde; Anadolu çorbası, Bodrum çökertme kebabı, turşu kavurması ve ağlayan pasta var.

İftar menüleri 2023: 29. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 29. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 20.04.2023 18:09 GÜNCELLEME 25.05.2023 14:55

Ramazan ayının son gününe gelmiş bulunmaktayız. Dün gece son sahura kalktık ve bugün Ramazan ayının son iftar sofrasını kuracağız. Koskoca bir ayı geride bıraktık. Son iftar soframızı da dillere destan bir şekilde kuralım istedik.

İşte bayram arifesine yakışır nitelikte yirmi dokuzuncu gün iftar menümüz…

29. GÜN İFTAR MENÜMÜZ

  • Anadolu çorbası,
  • Bodrum çökertme kebabı,
  • Turşu kavurması,
  • Ağlayan pasta

ANADOLU ÇORBASI

Anadolu çorbası tarifi

Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı çorba tarifleri ile iftar sofralarınıza konuk olduk. Son iftar sofranıza da yakışır lezzet de bir Anadolu çorbasıyla veda edelim dedik. Anadolu çorbası, her evde rahatlıkla bulunan bakliyatlar ile rahatlıkla hazırlanabilecek en lezzetli ve doyurucu çorbalardan bir tanesi.

Bakliyat lezzeti: Anadolu çorbası tarifi

BODRUM ÇÖKERTME KEBABI

Bodrum çökertme kebabı tarifi

Alt katında çıtır çıtır patates kızartması, üzerinde marine edilmiş et, onun üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos… Bu lezzete kim hayır diyebilir ki? Evde et yok ise bu tarifi tavuk eti, kıyma ya da köfte ile yapabilir bu lezzet şöleninin siz de bir parçası olabilirsiniz.

Çıtır çıtır lezzetiyle: Bodrum çökertme kebabı tarifi

TURŞU KAVURMASI

Turşu kavurması tarifi

Bodrum çökertme kebabının yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavı da gidebilirdi. Ama klasik bir yemek menüsünden çok farklı tatlar ve lezzetler ile bir iftar sofrası kurmak amacımız. Karadeniz’e has, buram buram lezzet kokan turşu kavurmasını mutlaka denemelisiniz.

Karadenizliler bu işi biliyor: Turşu kavurması tarifi

AĞLAYAN PASTA

Ağlayan pasta tarifi

Ramazan ayı boyunca gerek bol sütlü, gerek şerbetli birbirinden farklı tatlı tarifleri verdik. Bayram boyunca da baklavaya doyacağımız için bugün ağlayan pasta ile veda edelim istedik. Keki, kreması ve dokusuyla oldukça seveceğiniz bu tarifi kaydedin her zaman lazım olur.

Kremamsı dokusuyla: Ağlayan pasta tarifi

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, hayırlı bayramlar!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat