İftar menüleri 2023: 27. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menülerimizde bugün; pirpirim aşı, sulu patates yemeği, tavada kıymalı börek ve sufle tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 27. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 27. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 18.04.2023 18:09 GÜNCELLEME 18.04.2023 18:09

Ramazan ayının son günlerine yaklaştık. Bayrama sayılı günler kala son iftar sofralarımızı kurmaya aynı heyecan ile devam ediyoruz.

Ramazan ayının yirmi yedinci günü iftar menümüzde tam zamanı gelmişken sofralarımıza konuk edeceğimiz bir sebzenin çorbası ile şifa dolu başlangıç yapıyoruz. Hemen ardından annelerimizin kladiği olan bir tencere yemeği ve sosuyla tam bir yalancı mantı olduğuna bizi inandıran börek tarifi ile devam ediyoruz. İftar menümüze son verirken de son zamanların en trendi olan bir tatlı ile kapanışı yapıyoruz.

İşte yirmi yedinci gün iftar menümüz…

27. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Pirpirim aşı,
  • Sulu patates yemeği,
  • Tavada kıymalı börek,
  • Sufle tatlısı

PİRPİRİM AŞI

Pirpirim aşı tarifi

Pirpirim nam-ı diğer semizotu. Antep yöresinden sofralarımıza konuk gelen bu çorba için yılın tam zamanı! Hazır semizotu tezgâhlarda yerini yeni yeni almaya başlamışken, havalarda biraz serin giderken şifa dolu bir semizotu çorbasına kim hayır der ki?

Antep mutfağından: Pirpirim aşı tarifi

SULU PATATES YEMEĞİ

Sulu patates yemeği tarifi

Bir anne klasiği olan sulu patates yemeği, oldukça sevilen bir tariftir. Sadesi size cazip gelmiyor ise içerisine tavuk eti, köfte ya da kıyma koyarak daha lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Anne klasiği: Sulu patates yemeği tarifi

TAVADA KIYMALI BÖREK

Tavada kıymalı börek tarifi

Patates yemeğinin yanına, hızlıca hazırlayabileceğiniz tava da bir börek tarifi ile geldik. Ama bu sadece basit bir börek olmaktan ziyade sosuyla birlikte servis edildiğinde mantının ruh ikizi gibi oluyor. Mantı zahmetine girmeden mantı yemekten daha iyi ne olabilir ki?

Yalancı mantı: Tavada kıymalı börek tarifi

SUFLE

Sufle tarifi

Sufle; her kaşıkta bir tane daha isteyeceğiniz, çikolata ihtiyacınızı kökten kesecek bir tatlı tarifidir. Bu tarif ile bu ulaşılmaz lezzeti dakikalar içerisinde yapacak ve müptelası olacaksınız.

7 dakikada: Sufle tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız