İftar menüleri 2023: 26. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menülerimizde bugün; lebeniye çorbası, islim kebabı, sütlü bulgur pilavı ve irmik helvası var.

İftar menüleri 2023: 26. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 26. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 17.04.2023 17:27 GÜNCELLEME 18.04.2023 11:54

Hayırlı kandiller!

Ramazan ayının son günlerinin içerisindeyiz. Bayram geliyor diye içimizde bir neşe, Ramazan bitiyor diye de bir burukluk var.

Ramazan ayının yirmi altıncı gününde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bu güne tekabül ediyor. Bugünkü iftar menümüzde, lezzetiyle kendini sevdirecek, davet sofralarının vazgeçilmez tarifi olan bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Hemen ardından sebze ve kıymanın muhteşem bileşimi ile yapılan bir kebap ve klasiklerin dışında bir pilav tarifi ile devam ediyoruz. Menümüze Kandil gecesi olması sebebiyle klasik ama bir o kadar da lezzetiyle sevilen bir tatlı tarifi ile iftar menümüze son veriyoruz.

İşte yirmi altıncı gün iftar menümüz…

26. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Lebeniye çorbası,
  • İslim kebabı,
  • Sütlü bulgur pilavı,
  • İrmik helvası

LEBENİYE ÇORBASI

Lebeniye çorbası tarifi

İçerisinde yer alan minik minik köfteler ve nohut sayesinde oldukça sevilen lebeniye çorbası ile iftar menümüze başlangıç yapıyoruz. Hem doyurucu hem lezzetli bir tarif olan Lebeniye çorbasını daha önce hiç denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Tadı ve kıvamı ile: Lebeniye çorbası tarifi

İSLİM KEBABI

İslim kebabı tarifi

Patlıcan ve köftenin birleşimiyle yapılan islim kebabı, hem davet hem de klasik akşam yemeklerinde oldukça kurtarıcı bir tariftir. Lezzeti ve görüntüsüyle iştah kabartan islim kebabı, aynı zamanda oldukça kolay hazırlanabilen bir yemektir.

Mest edecek lezzetiyle: İslim kebabı tarifi

SÜTLÜ BULGUR PİLAVI

Sütlü bulgur pilavı tarifi

Klasik bulgur pilavı ya da pirinç pilavından sıkılanlara alternatif bir tarifle geldik. Soğan, sarımsak ve mantarın lezzetiyle kavrulan bulgurlar, süt ile kıvam alacak ve enfes bir lezzet ortaya çıkaracak.

Tabak tabak yedirir: Sütlü bulgur pilavı tarifi

İRMİK HELVASI

İrmik helvası tarifi

Kandil günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan irmik helvası tarifi ile bu akşamki iftar menümüze son veriyoruz.

Kandil akşamlarının gülü: İrmik helvası tarifi

 Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi