"Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği tescillendi

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine özgü "Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

"Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği tescillendi
"Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği tescillendi
GİRİŞ 22.12.2023 11:29 GÜNCELLEME 22.12.2023 11:29

Kavunuyla meşhur Manisa’nın Kırkağaç ilçesi, kendine özgü sofrasıyla da ön plana çıkıyor. Kırkağaç ilçesine özgü "Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Kırkağaç Kaymakamlığının 2021 yılında yaptığı tescil başvurusunun onaylanmasının ardından "Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği, "Kırkağaç topalak" yemeği ve "Kırkağaç Kavunu"nun ardından ilçenin coğrafi işaretli üçüncü ürünü oldu.

Kırkağaç çakal pideli paça manisa

Kırkağaç’ın çok zengin bir mutfak kültürünün olduğunu ve bölge insanının bu geleneği uzun yıllardır yaşatarak günümüze kadar getirdiğini belirten Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, "Geleneklere oldukça bağlı olan Kırkağaç ilçemizde düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde sofraların olmazsa olmazı pideli paça yemeğimiz için Kaymakamlığımızca yapılan başvuru olumlu olarak sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri Kalkınma Derneği de son yıllarda düzenli olarak salı ve cumartesi günleri hazırladığı stant da bu yemeğin satışını yaparak çakal pideli paça yemeğinin tanıtılmasında büyük rol oynadı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."