Yüksek beyin gücüne sahip kişiler diğerlerinden farklı olan kiviyi 7 saniyede bulabiliyor. Siz de onlardan biri misiniz?

Diğerlerinden farklı olanı bulmanız için tasarlanan görsel zekâ testi ile detaylara önem veren, gördüğünüz şeylerdeki en ufak detayları fark eden biri olup olmadığınızı kanıtlamaya ne dersiniz? Bakalım sizin diğerlerinden farklı olanı bulmanız kaç saniye sürecek, hadi başlayalım!

GİRİŞ 22.01.2024 09:11 GÜNCELLEME 22.01.2024 10:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diğerlerinden farklı olanı bulmak üzerine hazırlanan zekâ testleri, birer görsel zekâ testidir. Görsel zekâ testleri, görsel hafızanızı ve zekâ seviyenizi test etmek ve geliştirmek için hazırlanır. Mantıksal olarak akıl yürütme ve problem çözme yeteneklerini ölçer.

Zekâ testleri, uzmanlar tarafından yapılan gerçek IQ testleri kadar olmasa da görsel hafızayı ve gözlem yetenekleri test edeceği için kişinin eğilimleri hakkında birçok detay ortaya çıkarabilir. Çoğu psikanaliz alanında bu tarz görsel zekâ testleri, kişinin karakteri hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılmaktadır.

Diğerlerinden farklı olanı bulmak üzerine hazırlanan zekâ testleri ise görselde yer alan bir nesnenin birden çok benzeri ile kıyaslanması ve aralarındaki farklı olanı bulmaya dayanır.

Resimdeki kelebeği 5 saniyede bulabilir misiniz? Yüksek görsel zekâya sahip kişiler kelebeği 5 saniyeden kısa sürede bulabiliyor!Resimdeki kelebeği 5 saniyede bulabilir misiniz? Yüksek görsel zekâya sahip kişiler kelebeği 5 saniyeden kısa sürede bulabiliyor!

Kendinize meydan okurken eğlenmeye ve gelişmeye hazır mısınız?

DİĞERLERİNDEN FARKLI OLAN KİVİYİ BUL

Yüksek beyin gücüne sahip kişiler diğerlerinden farklı olan kiviyi 7 saniyede bulabiliyor. Siz de onlardan biri misiniz?

Diğerlerinden farklı olanı bulmanız için tasarlanan yukarıdaki görselde 5 satır 7sütundan oluşan bir grup kivi resmi görüyorsunuz. Bu kivi resimlerinden hepsi birbiriyle birebir aynı ancak sadece bir tanesi diğerlerinden farklı ve sizden bu farklı olanı bulmanızı istiyoruz.

Her zekâ testinde olduğu gibi diğerlerinden farklı olanı bulmanız için hazırlanan bu zekâ testinde de sürek kısıtlamamız bulunuyor. Bu mücadeleyi başarılı şekilde tamamlamak için yalnızca 7 saniye süreniz var.

Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?

Zihninizi boşaltın ve görsele odaklanın. Meydan okumaya katılmak için süreniz şimdi başlıyor!

Görseldeki kiviler arasında diğerlerinden farklı olanı bulmak için sadece 7 saniyeniz var. Görseli zihninizde parçalara ayırın ve her parçayı hızlıca kontrol edin. Farklılık gözünüze muhakkak çarpacaktır.

Yüksek beyin gücüne sahip kişiler diğerlerinden farklı olan kiviyi 7 saniyede bulabiliyor. Siz de onlardan biri misiniz?

Zihninizin size oynayacağı oyunlara aldırış etmemeye çalışın. Tüm kivi resimleri birbiriyle aynı olduğu için farklılığı tespit ederken biraz zorlanabilirsiniz. Ancak diğerlerinden farklı olanı bulduktan sonra görsele ne zaman bakarsanız bakın en önce farklılık gözünüze çarpacak ve bunu fark etmekte neden zorlandığınızı asla anlamayacaksınız.

Zaman doldu! Diğerlerinden farklı olanı bulabildiniz mi?

Çoktan farklı olan kiviyi bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Ancak bazı okuyucularım diğerlerinden farklı olan bulmakta zorlanmış hatta halen daha bulamamış olabilir. Şimdi bu mücadelenin çözüm görselini sizlerle paylaşacağız.

Kişilik testi: Resimde ilk gördüğünüz şey kişiliğiniz hakkında en önemli özelliklerinizi ortaya çıkarıyor! Kişilik testi: Resimde ilk gördüğünüz şey kişiliğiniz hakkında en önemli özelliklerinizi ortaya çıkarıyor!

DİĞERLERİNDEN FARKLI OLAN KİVİNİN YERİ

Evet, görsel zekâ testinde sürenin sonuna geldik ve mücadele sona erdi. Peki, farklı olan kivi görseli neredeydi? Gelin hep birlikte öğrenelim;

Yüksek beyin gücüne sahip kişiler diğerlerinden farklı olan kiviyi 7 saniyede bulabiliyor. Siz de onlardan biri misiniz?

Evet, diğerlerinden farklı olan kivi 2. satır 3. sütunda duruyordu. Peki, siz size tanınan bu sürede diğerlerinden farklı olanı bulabildiniz mi yoksa süre konusunda sıkıntılar mı yaşadınız, yorumlarda bizimle paylaşın!

İlginizi çekebilir;

Ara ve bul bulmaca: 10 saniye içerisinde diğerlerinden farklı olan gülen yüz ifadesini bulabilir misin?Ara ve bul bulmaca: 10 saniye içerisinde diğerlerinden farklı olan gülen yüz ifadesini bulabilir misin?

Dikkat gerektiren zekâ testi: F harfleri arasında farklı olanı 7 saniye içerisinde bulabilir misin?Dikkat gerektiren zekâ testi: F harfleri arasında farklı olanı 7 saniye içerisinde bulabilir misin?

Resimde diğerlerinden farklı olan bal arısını 9 saniye içerisine fark edebilir misin?Resimde diğerlerinden farklı olan bal arısını 9 saniye içerisine fark edebilir misin?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • gonyalı 3 ay önce Şikayet Et
    ben simdi yuksek beyin gucunemi sahibim
    Cevapla
  • Ruhi 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş, yani, yorumculara bakınca kendimden utanıyorum. Türkiye'nin uçması gerekir diye düşünüyorum. Bi terslik var ama ne
    Cevapla
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    terslik var dogru ama önce aynaya bakmak lazım.
    Cevapla
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    buldum!!! 5 saniyede.hemen göze çarpıyor.çok belirgin.bu kivi nin nesini seviyorlar anlamadım.ikram etseler yemem.tatsız tuzsuz kabak aşı gibi birşey.
    Cevapla
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    kivi nin tatlı olanı varmı.bakmakla akletmekle damak tadının ne alakası var.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sana kivinin tatlısı ya da ekişi denk gelmemiş. Nasiplenememişsin kivinin lezzetinden. İnsanın bakmayı bilmesi lazım. Bakınca da görmeyi ve akletmeyi öğrenmesi lazım
    Cevapla
  • Ama öyleee 3 ay önce Şikayet Et
    Sıradan bir beyin bile 1-2 saniyede bulur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partili belediyede mobbing skandalı: Engelli personeli...
Kral Charles'ın ilk yağlı boya portresinde korkunç detay!