Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları

Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin en etiklerinden bazıları ellerinizi detaylıca yıkamak ve limonlu suyla ovalamaktır.

Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları
Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları
GİRİŞ 20.02.2024 07:53 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çamaşır suyu ortamdaki bakterileri ve zararlı mikroorganizmaları öldürmek için en sık kullanılan temizlik malzemelerinden bir tanesidir. Çamaşır suyu ile yapılan temizlikten sonra ellerde istenmeyen bir çamaşır suyu kokusu kalır. Çamaşır suyu kokusunun elden nasıl çıkarılacağı ise bu gibi zamanlarda oldukça merak edilen bir konudur.

Sizler için hazırladığımız bu kapsamlı kılavuz ile çamaşır suyunun arkasında yer alan karmaşık bilimi ve çamaşır suyu kokusunun elden nasıl çıkarılacağı hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları

Çamaşır suyunun bu keskin kokusunun arkasında içerdiği kimyasalların cildimiz gibi organik maddeler ile temas ettiğinde verdiği reaksiyon yatar. Temizlik sırasında da ortamda bulunan bakteri ve mikroorganizmalarda çamaşır suyu kimyasalları ile karşılaştığında kimyasal reaksiyon meydana geldiği için güçlü bir koku oluşur.

Oluşan bu kimyasal reaksiyonlar klor gazının ortaya çıkmasına sebep olur. Klor gazı güçlü ve keskin bir kokuya sahip olduğu için çamaşır suyunun genel kokusunu da büyük ölçüde etkiler. Çamaşır suyunun kalıcı kokusu ise bu klor gazının varlığında yer alan organik bileşiklerin parçalanmasıyla oluşur.

Peki, çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkarılır. Gelin birlikte öğrenelim!

ÇAMAŞIR SUYU KOKUSU ELDEN NASIL ÇIKAR?

Çamaşır suyu kokusunun neden kaynaklandığını öğrendiğimize göre şimdi ellerden kokusunun nasıl çıkarılacağını öğrenmenin zamanı geldi.

Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları

  • Ellerinizi Yıkayın

Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için öncelikle ellerinizi en az 20 saniye olmak şartıyla güzelce nemlendirici etkili bir sabunla yıkayın. El yıkama işleminizi ne denli uzun tutarsanız o kadar etkili sonuçlar alabilirsiniz.

  • Karbonat ve Su Karışımı Hazırlayın

Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için bir seçenek ise karbonat ve su ile bir macun oluşturmak. Ellerinizde kalan kötü kokuyu temizlemek için bu macunu kullanabilirsiniz. Karbonatın alkali yapısı, çamaşır suyu gibi asidik ağartıcıların kalıntılarını nötralize eder ve kokunun ortadan kalkmasını sağlar.

Karbonatın tanecikli yapısının ellerinize zarar vermemesi için macunun pürüzsüz bir kıvamda olmasına özen gösterin. Macunu ellerinize sürerken dairesel hareketlerle uygulayarak cildinizi çizmesini engelleyebilirsiniz.

Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için ipuçları

  • Limon Suyu İle Ellerinizi Yıkayın

Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için deneyebileceğiniz bir seçenekte limon suyu kullanmaktır. Limon ev temizliğinde çok amaçlı kullanılan bir seçenektir. Limonun içeriğindeki sitrik asit, çamaşır suyundan kalan kalıntıları parçalar ve kokuyu ortadan kaldırır.

Çamaşır suyu kokusunu elden çıkarmak için limon suyu ile ellerinizi güzelce ovun ve ardından durulayın. Limon çamaşır suyu kokusunu ortadan kaldırınca ellerinizi akan su ile durulayın. Limon çamaşır suyu kokusunu alacak ve geride kendine ait bir limon kokusu bırakacaktır.

İlginizi çekebilir;

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

İndüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir?İndüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Gül 2 ay önce Şikayet Et
    Çamaşır suyu kokusunun elden çıkarma değilde direk ellerinizi temas ettirmeyin denmeliydi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!